Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Art(i)fact
07.02.2017. / 14:05 14:06

SLATKI dmBio IZAZOV: Puding od kokosa i malina

07.02.2017. / 14:05 14:06
07.02.2017. / 14:05 14:06

SASTOJCI ZA 5 PORCIJA

  • 450 ml dmBio napitka od kokosa
  • 60 g dmBio griz od pira
  • 1 čajna žlica dmBio šećer bourbon vanilije
  • 1 čajna žlica dmBio soka od limuna
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 50 g dmBio kokosova šećera
  • 2 listića želatine
  • 250 g malina (ili nekog drugog voća)
  • svježa menta

PRIPREMA

  1. napravite pire od malina pa prema želji zasladite kokosovim šećerom. Dobivenu smjesu dodajte u desertne čaše tako da čini sloj debljine 1 – 2 cm. Čaše stavite u hladnjak na pola sata kako bi se smjesa stisnula.
  2. skuhajte kokosovo mlijeko pa polako dodajte griz od pira i šećer bourbon vanilije. Miješajte na blagoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i mekana.
  3. odvojite žutanjak od bjelanjka pa od žutanjka i 30 g kokosova šećera i soka limuna napravite pjenastu kremu. Kad je krema gotova, oprezno je miješajući dodajte u kašu od griza.
  4. dodajte listiće želatine u hladnu vodu kako bi omekšali pa istisnite njihov sadržaj i dodajte ih u pripremljenu smjesu.
  5. bjelanjak dobro izradite s preostalim šećerom i prstohvatom soli pa dodajte u pripremljenu smjesu za puding.
  6. izvadite iz hladnjaka čaše s voćnim pireom i punite ih pudingom tako da čini sloj debljine do 2 cm. Potom čaše ponovno stavite u hladnjak kako bi se sadržaj stvrdnuo.
  7. prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i listićima mente.
Preporuka iz dm-a: probajte ovaj neodoljivi recept i u kombinaciji s borovnicama ili mangom!

KORISTAN SAVJET

Ovu poslasticu možete pripremiti i u nekoj praktičnoj posudi kako biste je mogli ponijeti sa sobom na posao, izlet i sl.

NAJČITANIJE

NAJNOVIJE

loader