Kraj jedne godine znači podvlačenje crte i rezimiranje učinjenog u proteklih 365 dana.

Osim što se fokusiramo na to kako smo djelovali i što smo činili kroz posljednih godinu dana, lifestyle i beauty stručnjaci rezimiraju i trendove koji su obilježili godinu. Tako možemo zaključiti da su se u 2022. neki stari načini stiliziranja kose vratili u modu, pa su popularne frizure bile shaggy cut i ‘fudbalerka’, a došlo je i do promjena u kolorističkim trendovima. Nosile su se prirodne nijanse i pramenovi koji izgledaju prirodno, a kako stvari stoje neki od tih trendova će nastaviti i svoju dominaciju i u 2023. godini.

Tako se za sada na beauty radaru izdvaja 8 stilova stiliziranja kose, a koji će biti hit u 2023., barem ako je suditi prema riječima svjetski poznatih frizera. Koji su to stilovi i frizure, saznajte u nastavku.

'Blunt' bob

Možda i najljepša verzija bezvremenske frizure boba bila je na samom vrhu najtraženijih stilova šišanja tijekom čitave 2023., a svoju će popularnost sasvim sigurno nastaviti i u 2023. Blunt bob je omiljen način friziranja jer kosu ne skraćuje previše, zadržava ravnu formu i lijepo uokviruje lice, a odlično je i to što sjajno pristaje svakom tipu kose.

‘Candlelit’ brineta boja

‘Candlelit’ smeđa kosa nametnula se kao najtraženija boja za kosu 2022. i 2023. Izgleda toplo i sjajno reflektira svjetlo, što joj daje nježni zlaćani ton. Duboko, topla boja smeđe izgleda raskošno, te je sjajan odabir i za žene s tamnom puti, kao i za one s porculanskim tenom.

'Bixie'

Na ovoj se listi našla, očekivano, i jedna kratka frizura i to upravo bixie cut. Taj omiljeni stil vrlo kratke kose postao je omiljen među ženama koje žele drastičan rez i otkačenu frizuru. Odlično stoji licu, a opet djeluje ženstveno.

‘Uptown’ blonde

Plava kosa ostaje na tronu najtraženijih nijansi, ali će se tijekom 2023. tražiti jedna boja više od ostalih, takozvana ‘uptown blonde’. Ona djeluje ‘holivudski’ luksuzno, a imperativ je da kosa izgleda njegovano i hidrirano bez žutih tonova.

'Mullet’ iliti ‘fudbalerka’

Voljeli je ili ne, ali situacija je takva da ‘mullet’ frizura ne ide nigdje ni tijekom sljedeće godine. Iako nosi titulu omražene, popularnost ove frizure ne jenjava, a jedina razlika je što su se sada pojavile i dosta nježnije, suptilnije varijante koje nisu toliko ekstremno rezane i izražene. Podsjetimo se, ova se frizura vratila u modu prije dvije godine kada su je ‘furale’ Rihanna i Miley Cyrus.

Čokoladno smeđa

Kao slap čokolade, ovakva kosa oduzima dah uvijek, pa će tako biti i vrlo tražena tijekom cijele 2023. Što više sjaja, bogate, čokoladne nijanse i valovi u kosi ovakvu boju kose posebno lijepo naglašavaju, a omiljen je koloristički odabir među prirodnim brinetama.

‘Shaggy cut’

Ova romantična frizura bit će aktualna i tijekom sljedećeg perioda. U posljednje vrijeme već su se pojavile i njene nove verzije, a popularnost joj je donijelo upravo to što pristaje svim teksturama kose, zbog čega je jasno da će i tijekom 2023. biti među najpopularnijim trendovima.

‘Auburn’ crvena

2022. je definitivno obilježila crvena boja kose, bilo da je bila riječ o nijansa bakra, mrkve ili pak cimeta, gotovo svi crvenkasti tonovi bili su jako popularni. 2023. bi tako prema riječima stručnjaka trebala obilježiti ‘auburn’ crvena koja najviše nalikuje mješavini kestena i mahagonija s dubokim crvenim podtonom