BIBLIJA BESPRIJEKORNE KOŽE Tri domaće ljepotice o skidanju šminke

Korisni savjeti

Instagram
Skidanje šminke s lica vrlo je važno za ljepotu kože. Mnogi ovdje spominju tzv. 'sveto trojstvo' koje čine dobro sredstvo za skidanje šminke, dobra hidratantna krema i najvažnije od svega - nikada ne otići u krevet bez korištenja dvoje spomenutih preparata. Pitali smo domaće ljepotice koje se zaista mogu pohvaliti prekrasnim tenom - koja je njihova tajna. Jesu li ikada otišle našminkane spavati? Na pitanja odgovaraju  Karla Zelić, 28-godišnja influencerica imena Superbabekillah, Katarina Strahinić, 27-godišnja domaća glumica i Manuela Svorcan, 28-godišnja domaća pjevačica i glumica.
Šminkate li se često i nosite li jak make-up?

Manuela:
Rekla bih da se privatno pokušavam što manje šminkati i puštam kožu da diše. Naravno da se dogode iznimke kada mjesto zahtjeva da se ipak malo uredim pa u tim slučajevima nanesem make-up na lice, ali u što prirodnijim tonovima. Kada je riječ o poslu, onda bih rekla da se šminkam jače jer se ipak radi o nastupima, televiziji, predstavama i slično, no u tim me situacijama češće šminkaju profesionalci pa se njima dam u ruke.

Karla:
Šminkam se svakodnevno, ali najčešće u suptilnijoj varijanti. Iako, na određene dane volim nositi jači make-up, sve ovisi o raspoloženju. Ponekad izađem bez šminke, ali uvijek obavezno uredim obrve.

Katarina:
Zapravo jedino kad imam neki teži make-up je kad snimam ili ako je u pitanju neki event. Inače, gotovo da ni ne nanosim šminku. Jedino što stavljam su hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom te melem za usne.

Utječe li jaka šminka na vaš ten?
Manuela: Do svoje 25. godine nisam primjećivala da jaka šminka utječe na moj ten ali evo, sada se skoro bližim tridesetoj i moram priznati da vidim promjene: od isušivanja lica, do crvenila i nekih potkožnih prištića. Imam sreće što je to vrlo malo jer imam dosta zahvalno lice i ten.
Karla: Šminka koju sama koristim ne jer pomno biram onu koja odgovara mom licu i koja nije komedogena. Međutim, zbog prirode mog posla i čestih snimanja, jaka šminka na setu mi ponekad radi probleme na licu.
Katarina: Šminka svakako utječe na moj ten, pogotovo kada snimam jer sam tada našminkana i po 18 sati dnevno. Baš zato se trudim privatno minimalno šminke nanositi. Tu je i moja dermatologica iz poliklinike Sokol koja kada ten podivlja odmah to zaustavi.
Privatni album 
Čime uklanjate šminku? Koristite li otopinu, vlažne maramice, gel za umivanje ili možda neki prirodni preparat?
Manuela: To sve ovisi koliko sam umorna kada stignem doma. Najpraktičnije su mi vlažne maramice, ali ih svakako ne preporučujem jer smatram da se ne skine cijeli make-up, pogotovo oko očiju. Znamo da se i trljanjem oko očiju oštećuju trepavice pa u tom slučaju ne bih osobno preporučila vlažne, iako, moram biti iskrena, ako sam jako umorna onda i sama posegnem za njima. Ono što koristim stvarno jako često jest La Roche Posay Toleriane njegujući gel za pranje lica s termalnom vodom te nakon toga ručnikom blago obrišem lice.

Karla: Šminku uklanjam Skintegrinim uljnim čistačem Atomic, koji mi je pravo otkriće jer je nježan za kozu i štiti njezinu prirodnu barijeru, a pruža temeljito i dubinsko čišćenje. Osjećaj na koži je divan, ostavlja je čistom, ali i nahranjenom.

Katarina: Koristila sam sve i svašta za skidanje šminke, od baby sapuna do micelarne, a sada sam se zaustavila Avene pjeni koja je odlične teksture i lice mi super reagira jer ne zamasti, a ni ne sasuši kožu.
Imate li neki svoj trik za uklanjanje šminke?
Manuela: Mlaka voda, njegujući gel za pranje lica, ulje za skidanje šminke za područje oko očiju, vatica i mekani ručnik.
Karla: Moj trik je emulzijski uljni čistač, a nakon njega lice dodatno očistim Kiehl’s Calendula gelom, uz Foreo Lunu i tada sam sigurna da je koža potpuno čista.
Katarina: Jos uvijek otkrivam trikove. Najgori dio mi je oko očiju jer tu uvijek nešto ostane. Pa često znam utrljat neku kremu za oko očiju i pustit da to malo djeluje i onda lakše skinem sve ostatke.
Privatni album 
Koji su vam omiljeni preparati za njegu kože lica prija spavanja?
Manuela: Nakon što operem i očistim lice od make up-a, prije spavanja na lice i vrat umasiram rukama Anew Skin Reset Plumping Shots od Avona, na područje oko očiju nanesem Anew Clinical even Texture& Tone dvostruki tretman za korekciju podočnjaka koji se sastoji od dnevne varijante koju čini krema i noćne koju čini gel od algi. Nakon što se malo upije nanesem La Roche Posay Toleriane Sensitive kremicu bez mirisa, to mi je poprilično bitno i za kraj pošpricam cijelo lice i vrat La Roche Posay termalnom vodom za osjetljivu kožu.

Karla: Imam nekoliko favorita koji su uvijek prisutni u noćnoj rutini, a to su: Kiehl’s Midnight Recovery ulje, Sisley Eye Contour maska za okoloočno područje, Biologique Recherche Losion P50 i krema Aux Acides de Fruits.

Katarina: Ako imam šminke skidam s pjenom ostatke šminke, ako ne onda samo umijem vodom, posušim, prijeđem tonikom i hidratantnom kremom te imam posebnu kremu još za oko očiju i područje vrata - i to je sve iz domaće radinosti. Ako se pojavi neki prištić stavim
malo ulja od čajevca i odmah nestane.
Imate li najdražu hidratantnu kremu?
Manuela: Najdraža kremica mi je definitivno La Roche Posay Toleriane Sensitive, jako lagana, mazna, bez mirisa i definitivno hidratizirajuća. Baš ono što meni treba.
Karla: Da! To je vec godinama Kiehl’s Ultra Facial Cream koju mi ni jedna druga nije uspjela skinuti s trona. Obožavam je.
Katarina: Koristila sam svakakve kreme, ali zadrzala sam se nekako na ovoj iz kućne radinosti koja je hidratantna lagana krema. Koristim i to se čak trudim što više jer imam osjećaj da dosta pomaže i nahrani kožu. 
Koristite li maske za lice i ako da, koje?
Manuela: Koristim maske za lice i moram priznati da sam veliki fan branda KOCOSTAR, korejskog branda koji ima maske za kožu, kosu i nokte, a pritom su i jako kreativno osmišljene.
Karla: Naravno! Za čišćenje lica sama radim masku od zelene gline i neema, te obožavam Masque Vivant od Biologique Recherche. Za hidrataciju koristim Origin’s masku i sheet maske po potrebi.
Katarina: 
Koristim različite maske, ovisno o tome što osjećam da mi je koži potrebno. Hidratantne, neke da smire kožu, da naprave blagi piling... Također se trudim što više ići u svoj Dermalift salon gdje mi se koža svaki put kad odem na tretman potpuno oporavi! Tamo mi rade tretmane baš po mojoj koži i rezultati su vidljivi odmah!
Znamo kako je jedan od najvažnijih savjeta za besprijekoran ten – ne zaspati sa šminkom. Dogodi li vam se to ikada?
Manuela: Stvarno jako pazim na to, ali sigurno se dva/tri puta godišnje dogodi. U svakom slučaju budem jako ljuta na sebe.
Karla: Zbilja se trudim da mi se to nikada ne dogodi i zaista su vrlo rijetke prigode takvog slučaja, ali nažalost, znalo mi se dogoditi. Ali, iznimno rijetko!
Katarina: Uh, sada se događa puno rjeđe, eventualno ako ne skinem dobro sve ostane malo. Inače se ne sjećam kad sam zadnji put zaspala sa šminkom. Vjerojatno u srednjoj školi kad bi mi se to znalo često događati.
Privatni album