Što misli kada kaže: „Ne moraš mi kupiti poklon za Valentinovo“

Budimo realne, a i potpuno iskrene, ta rečenica gotovo nikada nije istinita jer ni u najvećem bunilu ne mislimo da ne želimo dobiti poklon. Čak ni ako smo najveća mrziteljica Valentinova. Jer tko ne voli dobiti sitnicu, bez obzira na prigodu?

Svakoj će dami pomno odabran poklon za Valentinovo pružiti zadovoljstvo jer znaku pažnje uvijek se svi vesele. I što god netko rekao, važno je obraćati pozornost na voljene i planirati. To znači slušati svoju bolju polovicu cijelu godinu i ne propuštati prigodne trenutke. Uvijek budite spremni iskoristiti priliku i iznenaditi.

Unsplash 

Rijetke će se žene naljutiti zbog poklona, premda ga dobile nakon što su rekle da ga ne žele, pogotovo na dan kada su svi usredotočeni na iskazivanje ljubavi. Na nekoj praktičnoj i pristojnoj razini žena podrazumijeva da je sasvim u redu reći kako ne želi poklon za Valentinovo, a postoji nekoliko razloga zašto bi to moglo biti tako. Možda zna da ste u stisci s novcem, a možda samo provjerava razumijete li koliko joj je važno da je darivate za Dan zaljubljenih jer ćete joj tako pokazati: A) koliko je volite i/ili B) koliko je dobro poznajete. To znači da stavlja vas na prvo mjesto, zanemarujući svoju želju za dobivanjem sitnice na taj umjetno proizvedeni praznik ljubavi.

pexels 

Čak i ako vam se posljednji argument učinio prihvatljivim i naizgled vam dao zeleno svjetlo da poklon ne kupite, naš je savjet da ne idete linijom manjeg otpora. Nemojte tražiti jednosmjerne izlaze, nego se usudite zakoračiti u labirint ljubavi, a rezultati će biti više nego zadovoljavajući - usrećit ćete voljenu osobu. Može li bolje?

Plan igre

Što ćete učiniti kada vam vaša voljena kaže da joj ne trebate ništa pokloniti za Dan zaljubljenih?

Dobro promislite koji su vam potezi najpametniji, čak i ako ste već desetljećima sa svojom odabranicom. Čak i ako smatrate da je riječ o potpuno komercijalnom (pa i izmišljenom) prazniku, nemojte dopustiti da zbog vašeg stajališta trpi vaša odabranica. I ne mora to darivanje biti u materijalnom (potrošačkom) obliku. Možete taj dan učiniti nešto samo za nju. Napisati joj cool ljubavnu poruku i ostaviti je na hladnjaku (koju će držati personalizirani magnet s vašom fotografijom koji ste dali izraditi), pripremiti joj večeru, njezin kaput s kojeg je otpao gumb odnijeti krojaču, popraviti najdraži komad nakita, izraditi ključ od stana ili slično. 

Unsplash 

Bitna je originalna i kreativna ideja koja će joj pokazati da vam je stalo do nje.

S druge strane, možda ste jedan od onih koji će prije nešto kupiti jer vam se sve predloženo čini komplicirano. Bilo bi dobro da za kupnju poklona ne čekate posljednji trenutak jer će vam biti lakše donijeti odluku kada si za nju uzmete dovoljno vremena. Stručnjaci za veze savjetuju kako, ako ste u vezi dulje od dvije godine, cvijeće i/ili slatkiši nisu dobar poklon za vašu partnericu. Zato je važno da svoju damu slušate tijekom cijele godine jer ćete tako uvijek imati spreman plan za kupnju prigodnih poklona. A vjerujte, kada obratite pozornost na njezine interese, kupovina savršenog poklona više vam neće biti najgora noćna mora i bit ćete unaprijed spremni.

pexels 

Možete odabrati i poklon u kojem ćete oboje uživati, primjerice pripremite joj doručak u krevet ili pak uniseks sat koji će odgovarati oboma, pa ćete kada ga nosite, misliti na svoju najdražu. Možete napraviti fotoalbum s najdražim fotografijama koje će vas podsjećati na zajedničke najbolje trenutke prošle godine.

U svakom slučaju, odabir poklona treba biti u skladu s razinom vašega odnosa. Dakle, ako ste zajedno tek tri tjedna, nećete joj pokloniti jet ski bez obzira na to koliko voli vodu, adrenalin i sportske aktivnosti. Nepisano je pravilo da, što se partneri dulje poznaju, očekuju više. Da pojednostavimo, ne dolaze u obzir ni knjige za samopomoć, električni alat ili jeftini nakit. I neprihvatljivo je da joj ne poklonite ništa.

Valentinovo je iza ugla i iako taj dan trpi apsolutno sve prijedloge - kutiju punu čokolade, plišanog medvjedića, šalicu s porukom, cvjetni aranžman i slično - što kažete na to da umjesto skupog buketa koji će uvenuti za nekoliko dana odaberete poklon iz beauty svijeta koji će biti koristan i obožavan u isto vrijeme? Na taj način darujete nešto što ne samo da izgleda dražesno nego će i unijeti malo ljubavi u dnevnu beauty rutinu vaše partnerice. Zašto se ne biste odlučili za obožavane prijenosne mirise najdražih brendova koji će vašoj odabranici omogućiti da na jednostavan način i u svakom trenutku nanese svoj omiljeni miris?

Unsplash 

Unsplash 

Možete je iznenadili nekim luksuznim pakiranjem ruža za usne, sjajilom, popularnim highlighterom ili bronzerom u obliku srca, pa će djelić vaše ljubavi biti uz nju od jutra, kada se počne spremati za dnevne obveze. Dobar su izbor i mirisne svijeće koje će svojom aromom ispunjavati prostor podsjećajući vašu partnericu na trenutke koje ste proveli zajedno. Iako vam se možda na prvi pogled ne čini tako, zaista imate izbora, a mi smo ovdje zaokružili nekoliko romantičnih i vrlo elegantnih ideja koje vam mogu poslužiti kao idealan poklon.

Parfumerija Douglas za Valentinovo će imati posebne pogodnosti i izvrsne cijene brojnih popularnih proizvoda (počinju od danas). Sve maskare (uključujući i setove s maskarama) snižene su 20% pa je ovo idealna prilika da svojoj odabranici poklonite neku od popularnih maskaraToo Faced ili Benefit. Ako ste u potrazi za prijedlozima za poklon - od mirisa do proizvoda za njegu kože i ostalih make-up poslastica - znate gdje ćete ih pronaći.

 I ne zaboravite, bez obzira na sve, ovoga Valentinova svakako pronađite poklon koji izražava vaše osjećaje i ljubav. Čak i ako ne vjerujete u komercijalizaciju romantike, nemojte propustiti priliku proslaviti ljubav. Na svoj način!

Unsplash