Kako se ova slavna plavuša nosi s bolešću?

Trendseterica i supruga Justina Biebera, Hailey Bieber, govori o perioralnom dermatitisu

Profimedia

Sudeći prema fotografijama, rekli bismo da manekenka Hailey Bieber ima besprijekornu kožu. Međutim, Hailey je nedavno u intervjuu rekla da boluje od kožne bolesti pod nazivom perioralni dermatitis.

Riječ je o upalnom osipu koji se pojavljuje oko usta i očiju te uzrokuje iritaciju i svrbež kože. Danas se još ne zna točno uzrok bolesti, ali tipično nastaje kod primjene kortikosteroida na licu, određenih pasti za zube te teške kozmetike i kod osoba koje često mijenjaju šminku. Zove se i bolest stjuardesa upravo jer one nose tešku šminku, a često zahvaća glumice, manekenke i televizijske voditeljice.

- Imam perioralni dermatitis što znači da određeni proizvodi iritiraju moju kožu i izazivaju nepodnošljivi svrbež oko usta i očiju. Nastojim koristiti proizvode bez mirisa jer su takvi proizvodi teški za kožu - rekla je Hailey te dodala da je ponekad zbog prirode njezina posla teško kontrolirati što se nanosi na njezinu kožu. - Ne znam uvijek što se nalazi na mojoj koži i što u nju ulazi budući da na snimanjima i revijama radim s mnogobrojnim vizažistima. Manekenka je spomenula da i njezin suprug, pjevač Justin Bieber također ima problema s kožom. Naime, Justin vodi borbu s aknama.

- Justina muče akne koje se pojavljuju kod odraslih ljudi. Nakon tjelovježbe, lice očisti blazinicama za
čišćenje lica kako bi uklonio znoj.

Profimedia 

Hailey je otkrila da se njezina beauty rutina sastoji od samo par koraka zbog nedostatka vremena.

- Započnem s umivanjem lica, a zatim stavljam serum i hidratantnu kremu. Ako navečer mam vremena, stavim masku za lice ili hidratantniju noćnu kremu.

Ona i suprug trenutno se nalaze u izolaciji u Kanadi, a 23-godišnjakinja je rekla da čisti kanadski zrak ima povoljan učinak na njezinu kožu koju dodatno iritira korištenje kontracepcijskih pilula.

- Koristim pilule i nemam mjesečnice, ali ponekad još uvijek osjećam simptome PMS-a koji mogu utjecati na stanje moje kože - kaže Hailey. Premda nastoji što više spavati da bi joj koža bila što zdravija, priznaje da joj to ne uspijeva zbog čestih poslovnih putovanja i da joj je zbog njih koža jako suha.

- Nikada ne spavam sa šminkom. Čak i kada sam bila jako pijana, nikada nisam zaspala sa šminkom na licu. San je jako važan za kožu, ali nažalost, putovanja mi remete bioritam i isušuju kožu - priznaje Amerikanka.

Profimedia