Znate li zašto je hijaluronska kiselina važna za hidrataciju kože?

Ona je jedan od sastavnih elemenata naše kože, zbog čega je odgovorna za njezin mladolik izgled

Profimedia

Hijaluronska kiselina nalazi se u prirodnom sastavu naše kože i glavni joj je zadatak brinuti o njezinoj vlažnosti, što čini poput spužvice koja na sebe veže molekule vode te ih dovodi u površinski sloj kože. I dok u mladosti stanice kože proizvode hijaluronsku kiselinu u
dostatnim količinama, s godinama se to smanjuje. Koža počinje gubiti na vlažnosti, a njena površina se počinje doimati umornom.

Srećom, unazad nekoliko godina, na policama trgovina počele su se pojavljivati kreme i serumi s obogaćenom hijaluronskom kiselinom koja je itekako potrebna zrelom i suhom tipu kože koji će najbrže pokazati zahvalnost ovim sastavom. Masna koža takoeđer može
biti dehidrirana, a hijaluronska je kiselina idealan način da joj vratite vlažnost bez dodatnog začepljivanja pora. Sigurna je za upotrebu na koži sklonoj alergijama i crvenilu, a pomoći će i pri ubrzanju površinskih oštećenja kože.

Profimedia 

Za još veću učinkovitost, tu su serumi s hijaluronskom kiselinom koji se nanose na čistu kožu. Nakon njih je obavezno na lice nanijeti kremu kako bi se vlaga zadržala u koži, odnosno spriječila njeno isparavanje.

Zapamtite! Kao i u većini tretmana za kožu, najvažnije je dijelovati pravovremeno. Koži je potrebno nadoknaditi izgubljenu hijaluronsku kiselinu čim je počne gubiti, kako bi što više usporili starenje kože i gubitak elastičnosti i punoće.