Otkrili smo tajnu 'glowing' looka

Kako postići idealan ljetni ten? Imamo odgovore.

Profimedia

Ljeto je stiglo, a to znači da je vrijeme da pospremimo svoj zimski make-up i pripremimo se za blistave teksture, nijanse kao obasjane sunčevim zrakama i sočne, ali lagane teksture.

Kada biste vizažiste pitali kako po njima izgleda idealan ljetni make-up look, odgovor bi bio: “glowing look”. Pod time misle na blistave teksture koje svjetlucaju pod sunčevim zrakama, svježe nijanse na usnama, i ten koja poziva na dodire. Donosimo vam step-by-step vodič kako postići “glowing look” bez imalo muke.

Story Press 

PODLOGA JE PRIMARNA

Zdrava skin-care rutina je prvi korak prije nego se upustite u ovu avanturu, a to znači, temeljto, ali nježno očistite kožu, i nanesite hidratantnu njegu koja će pomoći da podlogu koju nanosite dulje traje, a ten izgleda zdravije. Ipak, ključ blistave kože ipak je podloga, kaže nam vizažistica Marina Tumpić, koja predlaže tekuće pudere s “radiance” efektom blistavosti koje sadrže mikročestice koje odbijaju svjelost i tako na koži stvaraju—specijalne efekte.

SPECIJALNI EFEKTI

Tajna blistavog looka, osim podloge, je u odabir prave nijanse rumenila, i sjenila za oči. Efekti koja sjenila i rumenila pružaju mogu biti od sjajnog sa šljokicama do mat nijansi što omogućuje stvaranje brojnih kombinacija i lookova - dnevnih i noćnih. Ako želite “glow”, odlučite se na svjetlucave nijanse u beige, smeđim i brončanim bojama, savjetuje nam vizažistica Marina Tumpić. Ako želite naglasiti preplanuli ten (ili ga fejkati), brončani puder kružnim pokretima nanesite na jagodice, malo po čelu i nosu. Drugim riječima, ondje gdje bi vas sunce inače "uhvatilo". Usne istaknite upadljivom bojom koja će naglasiti brončanu put. Ruž za usne neka bude klasični kremasti, po mogućnosti onaj koji traje što dulje. Ako olovku u istoj nijansi nanesete prije ruža, postići ćete još veću dugotrajnost ruže, tvrdi vizažistica. Maskarom naglasite glamuroznost cijelog looka, a nanesite je koncentrirajući se na gornje trepavice, s više slojeva na vanjskim kutevima. Na taj način ćete optički povećati oči.

ŠTO VAM JE POTREBNO ZA OVAJ LOOK?

Story Press 

Rimmel Lasting Radiance, tekuća podloga za blistav i zdrav izgled kože, koji sadrži mikročestice koje se lijepo presijavaju na suncu. Prva podloga na tržištu s "Urban Shield" tehnologijom koja štiti kožu od onečišćenja od vanjskih štetnih utjecaja, i slobodnih radikala. Njegova dobra strana je što sadrži SPF 25 filtere (za UV i IR zrake) i kompleks antioksidansa za dugotrajan sjaj kože te besprijekoran ten. Osim toga, uklanja znakove umora i omogućuje 24-satnu hidrataciju.

Story Press 

Rimmel Wonder’Luxe, maskara Za njegu i zdrav izgled trepavica. Trenutno pojačava volumen bez grudica. Obogaćena uljem argana, marakuje, kamelije i marule.

Story Press 

Rimmel Magnif’Eyes Blush Edition, Paleta sjenila koja sadrži 12 trendi nijansi uz aplikator sa spužvicom na jednom I četkicom na drugom kraju. Efekti koja sjenila pružaju kreću se od sjajnog sa šljokicama do mat nijansi što omogućuje stvaranje brojnih kombinacija i lookova - dnevnih I noćnih. Poboljšana formula pruža iznimno glatku teksturu i bogate boje, bez ocrtavanja i blijeđenja boje. Nijanse: 001 Nude, 002 Blush, 007 Crimson.

Story Press 

Rimmel Lasting Finish, kremasti ruž long-lasting formule koja traje do 8 sati. Glatka, kremasta tekstura kreira željeni lip look u sekundi. Visoko je pigmentiran i udoban za nošenje.

Story Press 

Rimmel Lasting Finish 1000 Kisses Lip Liner, olovka za usne koja ocrtava i definira usne. Ima visoku koncentraciju pigmenata. Prekrasno klizi preko površine usana zahvaljujući mješavini kapricičnog ulja i karnauba voska. Traje do 8 sati na usnama bez pomicanja, a savršena je za iscrtavanje, konturiranje ili preko cijelih usana kao ruž. Ova olovka sadrži i fine Mica čestice koje sprječavaju krvarenje ruža, te vitamin E za hidrataciju i antioksidativnu zaštitu usana.