'Veliki sam ziheraš kad je riječ o frizuri'

Svestrana manekenka, koja se nedavno upustila u novu avanturu dizajniranja nakita, otkriva vam zašto se veseli životu i kako se lockdown odrazio na njezinu kreativnost, ali i svoje beauty trikove

Marko Grubišić

Prilično ste svestrani, između ostalog bavite se dizajniranjem nakita. Koja je tajna vaše kreativnosti? Čemu se u životu najviše veselite?
Smatram da se s kreativnošću rodimo, netko je ima više, netko manje, pitanje je samo koliko ćemo je razvijati. Iako sam diplomirala ekonomiju, dakle nije mi nepoznata matematička strana, kreativnost me uvijek privlačila. Volim raditi rukama, stvarati nešto iz ničega. U glavi mi se uvijek roje ideje, a kako sam horoskopska Vaga, jako mi je važna estetika. A čemu se najviše veselim? Veselim se Duncanovu povratku s Malte pa da ponovno budemo svi zajedno, novoj kolekciji nakita Juno i kampanji koju planiram na jesen, uređenju našega novog stana, veselim se svakom novom danu sa svojom kćeri, veselim se zapravo životu.


S obzirom na to da ste i model, često vas angažiraju za razne projekte. Imate li posebnu fitness rutinu? Otkad pratimo vašu karijeru, izuzetno ste vitki i znamo da pazite na prehranu.
Hvala na komplimentu za vitkost - jednom model, uvijek model. Nemam fitness rutinu, ali uvijek se nečim bavim - pilates, joga ili teretana. Upravo tražim nešto dobro za jesen što će me motivirati i aktivirati. Prehrana mi je poprilično važna. Veliki sam gurman, volim isprobavati nova jela, ali i kuhati. Također, pazim što jedem, a pritom mislim na uravnoteženu prehranu, ali i zdravlje koje je na prvome mjestu. Vjerujem da je prehrana zaslužna za 70% naše linije, a tek potom genetika i vježbanje.


Kako se lockdown odrazio na vašu kreativnost? Je li vas natjerao na nove perspektive?
Apsolutno. Izolacija mi je dala vremena i prostora za promišljanje. Odlučila sam produbiti ono čime se bavim, otići malo dalje. Nabavila sam dosta literature i krenula u novu avanturu. Izrada nakita, smišljanje novih komada, igra materijalima i dragim kamenjem te pritom uveseljavanje drugih čine me sretnom, a svako novo usavršavanje u tom smjeru je nužnost. Svako je zlo za neko dobro, iz svega treba izvući maksimum i nešto dobro. Život je prekratak da bismo ga trošili na negativu.


Kako izgleda vaša svakodnevna beauty rutina? Je li je promijenio obiteljski život?
Dolazak Lily svakako ju je promijenio. Imam puno manje vremena za sebe, ali i dalje se trudim pronaći ga. Smatram da je to jako važno. Imam dosta zahvalnu kožu kojoj nikad nije trebalo puno njege, ali s godinama se to polako mijenja. Moji su rituali poprilično jednostavni - svako jutro i večer čišćenje lica, zatim serum ili ulje pa krema. Jednom tjedno eksfolijacija i maska. Već sam godinama ponosna ambasadorica brenda Dermalogica i njihovim proizvodima vjerujem jer zaista daju rezultate.


Odlazite li u beauty centre na njegu kože lica, tijela, masaže?
Volim se razmaziti tretmanima, ali to sam počela tek prije koju godinu. Barem jednom mjesečno odem u DermaCare centar gdje dobijem najbolju moguću njegu nakon koje mi je koža zahvalna.


Planirate li mijenjati prepoznatljivu frizuru?
Prošlo me je ljeto moj frizer Ivica ošišao na dužinu boba i trenutačno sam još u fazi puštanja kose. Volim se ponekad poigrati nijansom boje, ali po tom sam pitanju veliki ziheraš.


Jeste li nabavili omiljene proizvode za uživanje u posljednjim vrućim danima ljeta? Ili se već pripremate za jesen?
Nikamo ne izlazim bez Dermalogica kreme Invisible Physical Defense SPF 30 jer imam problema s hiperpigmentacijom. Nedavno sam otkrila i odličnu univerzalnu kremu za lice i tijelo Weleda - Skin food te Pawpaw scrub i balm koji je idealan za moje usne koju su vječito suhe.