'Opuštaju me trčanje i joga'

Lifestyle bloger i veliki zaljubljenik u putovanja, o kojima piše na svom blogu The Father of Djordje, ovo je ljeto zbog koronakrize proveo u Hrvatskoj te otkrio brojna čarobna mjesta, a za Story govori o svojoj beauty i fitness rutini

Instagram

Ljeto ste proveli na Jadranu, na nekim od najljepših mjesta. No znamo da volite putovati na daleke destinacije. Po čemu ćete se sjećati ovog uistinu specifičnog ljeta?
Kako i cijela godina zasad, tako je i ljeto bilo specifično, no ipak posebno. Mislim da smo svi počeli više cijeniti pogodnosti života u Hrvatskoj i maksimalno uživali u blagodatima naše obale. Palagružu ću definitivno pamtiti kao otkriće ovoga ljeta koje je stalo uz bok nekim od svjetskih destinacija koje sam dosad posjetio.

Jeste li se odmorili, napunili kreativne baterije za jesen? Naime, nije lak zadatak održavati razinu kreativnosti na društvenim mrežama po kojoj ste poznati u zajednici blogera i influencera.
Jesam i radujem se radnoj i zanimljivoj jeseni. Na društvenim mrežama isprepliću se posao i odmor pa nekad i nemam osjećaj da sam na odmoru, ali tjedan do dva dana uz ograničeno korištenje mobitela uvijek dobro dođe za punjenje baterija i poticanje kreativnosti za buduće projekte i objave.

S obzirom na to da ste njegovan muškarac, volite i modu te sve ono lijepo u životu, imate li proizvode kojima ste godinama odani? Kako i čime njegujete kožu lica?
Moja jutarnja i večernja rutina sastoje se od proizvoda Hada Labo, Dermalogica i Tony Moly. U ljetnim danima koristim i La Roche-Posay proizvode za zaštitu od sunca SPF 30 ili 50.

Jeste li jedan od onih muškaraca koji posebnu pozornost posvećuju njezi brade i brkova ili vam to nije u fokusu?
Brkove, nažalost, ne mogu ‘uzgojiti’, ali volim imati kraću bradu cijelo vrijeme. Gotovo da se i ne sjećam kad sam je posljednji put potpuno obrijao. Njegujem je prirodnim proizvodima, a nakon brijanja koristim Aqua booster brenda Hada Labo.

Nedavno ste promijenili boju kose. Kako ste došlo na tu ideju?
U suradnji s jednim frizerskim salonom ove sam godine nekoliko puta mijenjao dužinu i boju kose te uglavnom izazvao pozitivne reakcije. Prije nekoliko godina prvi sam put obojio kosu u platinasto plavu pa sam znao što mogu očekivati, ali kratka i pink kosa bila je nešto novo i pun pogodak za tople ljetne dane. Vjerujem da ću su do kraja godine dosjetiti još pokoje ideje vezane uz frizuru.

Jeste li zaljubljenik u neki oblik rekreacije, fitnessa, posebne prehrane?
Uglavnom se hranim zdravo jer sam razvio svojevrsnu grižnju savjesti ako u organizam unosim hranu koja nije najboljeg nutritivnog sastava pa samim time nemam preveliku želju za slatkim ili nezdravim. Idem tri puta tjedno na grupne treninge kojima se radujem nakon povratka u Zagreb. Obožavam jutra i pokušavam uvijek odvojiti vremena za brzi trening i meditaciju te pripremu zdravih doručaka u obliku raznih smoothieja i domaće granole.

Imate li neki hobi koji utječe na vaš wellbeing? Čitate li, meditirate, kuhate…?
Volim čitati, osobito knjige ‘self help’ tematike, vježbam jogu, a u posljednje me vrijeme opušta trčanje, pogotovo osjećaj zadovoljstva koji slijedi nakon toga.