OTKRILA SVOJU TAJNU Glumici nitko ne vjeruje da ima 62 godine

Ključ njezinog izgleda je, kaže, u prehrani, a sada je otkrila što se nalazi na njezinom meniju

Instagram

Iako će uskoro proslaviti 63. rođendan, američka glumica i model Andie MacDowell još uvijek plijeni pažnju gdje god se pojavi, a na liniji joj zavide i nekoliko desetljeća mlade djevojke i žene. Mnogi zato ne mogu vjerovati kada čuju koliko ova majka troje djece zapravo - ima godina. Za magazin Shape Andie je sada otkrila svoju 'tajnu', odnosno što jede kako bi održala vitku liniju.

Profimedia 

Kako je i sama priznala, 'ključ' njezinog mladolikog izgleda upravo je u prehrani, a na njezinom meniju najčešće se mogu naći klasici, poput organskog povrća kuhanog na pari. 'Sjajan način za njegovati tijelo je upravo sačuvati prirodne blagodati i nutritivnu vrijednost organski uzgojenih namirnica', rekla je Andie. Međutim, neizostavan dio njezine prehrane je i - smeđa riža. 'Jednostavno ju je za pripremiti, zdrava je i paše uz sve', smatra glumica.

A s obzirom na to da, kako i sama priznaje, kuhano povrće i riža i nisu najukusnije namirnice na planeti, Andie ih često začini i brzim umacima, a jedan od favorita joj je jednostavan miks naribanog đumbira i kokosa, koje pomiješa s limunovim sokom, a tvrdi kako upravo ovaj umak pristaje uz većinu namirnica.

Osim spomenutog umaka, svoju zdravu hranu glumica često začini i raitom, južnoazijskim začinom. Tradicionalno se izrađuje od dahija, fermentiranog mliječnog proizvoda sličnog jogurtu. 'Malo krastavca i jogurta, zajedno s nekim drugim začinima koji povoljno djeluju na probavu, dobar je dodatak svakoj kuhinji', rekla je za Shape.

Njezina ljubav prema indijskoj kuhinji ne čudi, s obzirom na to da često naglašava koliko ju je prije dvije godine oduševio posjet toj zemlji. Osim toga, govoreći o prehrani, sada je napomenula i kako ponekad prakticira ayurvedsko čišćenje organizma.

Ipak, priznala je, ponekad se počasti i slatkim, ali i tu bira zdraviju varijantu. Naime, njezin omiljeni desert su okruglice od tamne čokolade, poznate i kao čokoladni truffle. 'Zahvaljujući antioksidansima, održavaju me mladom! Osim toga, snižavaju krvni tlak te balansiraju hormone', zaključuje atraktivna Andie.