KOPIRA MAMU Ivana Kovač: 'Elena je preslatka kad se sva išara sa šminkom'

Pričali smo s glazbenicom koja nam je otkrila kako izgleda njezina svakodnevna beauty rutina, ali i koliko ju u istoj kopira kćerkica Elena

Instagram

Osim što se može pohvaliti talentom za pjevanjem, 43-godišnja Ivana Kovač jedna je od poznatih Hrvatica koja komplimente nerijetko dobiva i na račun izgleda. Kako nam je priznala u razgovoru, za vitku liniju ipak nije zadužena teretana, a ne skriva ni koliko uživa u finim zalogajima. Čemu onda duguje zavidnu liniju, kako održava mladoliki izgled, ali i koliko njezine beauty rituale kopira troipolgodišnja kćerkica Elena koju je dobila s partnerom, inženjerom radiologije Elvirom Hasanhodžićem, glazbenica je otkrila u razgovoru za Story.hr.

Kako izgleda vaša svakodnevna beauty rutina?

Jutro započinjem umivanjem blagom umivalicom, zatim stavljam c serum s alfa arbutinom ili serum s niacinamidom, hidratacija i nakon toga obavezan SPF. Navečer DC metoda, zatim retinol ili tonik s kiselinama, hidratacija i jednom tjedno enzimski piling.

Koje beauty preparate uvijek imate u torbici?

SPF i mineralni puder. Puder nekada i izostavim, ali SPF nikada.

Jeste li od onih koja se, kada je riječ o kozmetičkim tretmanima, uvijek prepušta u ruke stručnjaka ili ste za neke i 'sama svoj majstor'?

Ne pamtim kada sam bila na nekom tretmanu

 Ne pamtim kada sam bila na nekom tretmanu. Ali samo zato što znam da ti tretmani, mada razmišljam o microneedlingu ili tretmanu kiselinama, imaju kratak rok. Meni je bitno da sama znam i naučim što stavljam na lice i zašto to stavljam. Puno mi je tu pomogla Martina Vejzović - 'Martina Dearskin' koja stvarno zna znanje i puno sam od nje naučila. Moram priznati da mi se koža preporodila od kada se držim njenih savjeta.

Često možemo čuti za razne beauty trikove u koje se žene kune da magično riješe probleme - npr. pasta za zube u borbi protiv prištića, soda bikarbona za izbjeljivanje zubi i slično. Imate li vi neki trik iz kućne radinosti koji koristite? Ili ste se možda 'opekli' na neki od sličnih beauty trikova?

Davno sam stavljala pastu za zube na prištiće i radila maske od meda. Davno... Sada mi hrana ide samo u trbuh. (smijeh)

Prehrana je također jedna od stavki koje igraju ulogu u tome kako nam tijelo u konačnici izgleda na van. Koliko vi pazite na prehranu?

E tu sam pala ispit i padam ga odavno. I stalno govorim: 'Od sutra se zdravo hranim'. Do sada mi nije uspjelo tako da sam dignula ruke. Bolje da ništa više ne govorim pa se neću ni razočarati u svoja obećanja sebi po pitanju prehrane. Kad smo kod hrane - upravo tamanim fritule. (smijeh)

Bliže nam se topliji dani, sunce, more i plaža. Jeste li vi krenuli s pripremam za ljeto? Jesu li teretana i vježbanje dio vaše svakodnevice ili ste kampanjac po tom pitanju?

Ja sam ona razina ispod kampanjca po pitanju vježbanja

 Nisam čak ni kampanjac! Ja sam vam ona razina ispod kampanjca po pitanju vježbanja. Meni su treninzi bili moji nastupi, ali eto... Nema mi pomoći. Vježbe me ne vole i što ću sad.

S obzirom na to da imate kćerkicu, a djevojčice često kopiraju mame pa pokušavaju i same rekreirati beauty tretmane, kakva je Elena po tom pitanju? Voli li se ona sređivati?

Osim što se dokopa mojih sjenila ili rumenila pa ih buši čačkalicama ili boji zidove s njima? (smijeh) Vidi ona mene pa pokuša i ona i preslatka je kada se cijela išara. Prava je djevojčica. Haljinice, špangice, šljokice...

Za kraj, pripremate li neke nove projekte? Koliko je cijela ova situacija s koronavirusom utjecala na vaš posao?

Spremam dvije nove pjesme. Jedna je za CMC festival, a druga je duet. Dvije dobre pjesme koje se nažalost neće moći degustirati na terenu. Koronavirus je na našu branšu grozno utjecao. Da ne ulazim previše u cijelu tu priču jer već svi znaju da estrada ne radi godinu dana i situacija je malo reći loša. Hajdemo mi ostati na beauty temi jer me ovo rastužuje...