Radite li i ove pogreške kad perete kosu kod kuće?

Zašto kosu obvezno treba šamponirati dva puta, znate li staviti regenerator i koja je idealna temperatura vode, otkrivaju stručnjaci iz Keune Akademije

Robert Gašpert

Zašto nam kosa, kad izađemo iz frizerskog salona, uvijek izgleda tako zdravo i lijepo? Feniranje je, dakako, ključno, no velik dio uspjeha odnosi se i na činjenicu što je kosa oprana na pravi način. Pranje kose kod kuće – tako jednostavan 'posao', ali i dokazano vještina koju su samo rijetki usvojili. Čini vam se da nema pogrešnog načina kako oprati kosu, no varate se. Pretjerivanje u količini šampona najčešća je greška, a što još sve radimo krivo, otkrili su nam u Keune Akademiji.

Robert Gašpert 

'Šamponiranje je prvi korak na kojem se griješi i to višestruko. Prva greška odnosi se na količinu. Puna šaka proizvoda definitivno je previše, a mnogi su skloni – osobito ako se šampon ne pjeni dovoljno – dodavati količinu. No dovoljan je jedan potisak šampona, koji se potom utrljava u tjeme, a ne cijelom duljinom vlasišta. Lagani kružni pokreti po tjemenu, stvorit će dovoljnu količinu pjene koja će se potom rasporediti po cijeloj duljini. Čak i ako se šampon ne pjeni, on vrši svoju funkciju', kaže Mirka Vrbanić Čorak, edukacijski ekspert i viši savjetnik u prodaji i marketingu Keune Adriatic, napominjući kako kosu obvezno treba šamponirati dva puta.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Prvi puta uklanjamo nečistoće, dok će drugo šamponiranje osigurati potrebnu njegu i omogućiti da sastojci prodru u vlas. Šampon uvijek treba dobro isprati kako ne bismo izazvali eventualne probleme, poput perutanja ili iritacije. Također, nije preporučljivo kosu prati u jako vrućoj vodi - čak je i hladnija voda bolja varfijanta od jako vruće.

Robert Gašpert 

Robert Gašpert 

Za razliku od šampona, koji se stavlja na tjeme, regenerator ide samo na vlasi (dakle, ne utrljavate ga uz korijen kose!), a uvijek je preporučljivo nanijeti i dodatne preparate za njegu, kao i proizvod za zaštitu kose od topline.

Tea Martina Kraševac Furlan, master trener i edukator u Keune Akademiji, u videu pokazala kako pravilno njegovati kosu kod kuće, a koristila je šampon, regenerator i masku iz Keune Care Vital Nutrition linije, kao i sprej za zaštitu od topline, koji se ne ispire. Vital Nutrition linija specifična je po tome što hidratizira kosu iznutra te poboljšava suhu, oštećenu i slabu kosu. Kosa je također zaštićena od dehidracije, štetnog utjecaja iz okoliša i štetnog UV zračenja. Rezultat je glatka, mekana i sjajna kosa te lagana za raščešljavanje.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Keune.