Jedino vjeruje 'skin boosterima'! Jesu li oni tajna ljepote Sharon Stone?

I u sedmom desetljeću života, slavna glumica može se pohvaliti prirodnim izgledom. No to nikako ne znači da Sharone Stone ne 'ulaže' pametno u svoj izgled!

Profimedia

Kad se slavna Sharon Stone prije nekoliko godina po prvi puta pojavila u reklami za jedan 'skin booster', bilo je to pravo iznenađenje za svih, jer do tada nikad nije sudjelovala u kampanjama ovog tipa. Osim toga, iako u sedmom desetljeću života, ova dama slovi kao jedna od rijetkih u Hollywoodu koja svoj izgled ne duguje – estetskoj kirurgiji. No, kako je tada objasnila, skin booster jedini je estetski zahvat u koji istinski vjeruje, jer mu je rezultat - potpuno prirodan izgled. I, uistinu, premda se to na prvi pogled ne bi reklo, statistike kažu da je kod čak 70% onih koji se odluče na neki estetski zahvat, najveći strah izgledati neprirodno, pa tako 51% liječnika kaže da njihovi pacijenti žele izgledati mlađe najviše pet godina.

Profimedia  Slavna glumica snimljena nedavno na Beverly Hillsu

Gubitak hidratacije (što se počinje događati već u 30-ima!), stres, pretjerano izlaganje suncu, drugi vanjski loši utjecaji, genetika..., sve su to razlozi zbog kojih naša koža ubrzano stari. Svi se rađamo s visokom dozom hijaluronske kiseline u tijelu, čak polovica te količine nalazi se u koži, no s vremenom se troši, pa sve više počinjemo primjećivati bore, manjak čvrstoće, gubitak elastičnosti.... To se događa jer je hijaluronska kiselina odgovorna za vezivanje i prenošenje vode, odnosno održavanje mladolikosti kože. Stoga ne čudi što su upravo tretmani s hijaluronskom kiselinom – poput dermalnih filera, skin boostera, mezoterapijskih preparata - najtraženiji u svijetu.
Posljednje vrijeme pravi su hit skin boosteri, preparati koji hidratiziraju kožu, osvježavaju lice, vraćaju mu elastičnost, zaglađuju bore, ali i 'ispravljaju' nepravilnosti poput ožiljaka od akni i sl.

Za razliku od skin boostera koje možemo kupiti u trgovinama, koji su više poput malo naprednijih kremi, pravi skin boosteri ubrizgavaju se pod kožu i tako nadoknađuju hijaluron i kolagen, protein odgovoran za strukturu kože

 'Za razliku od skin boostera koji se mogu kupiti u trgovinama i koji se nanose na kožu, ovdje je riječ o boosterima koji se ubrizgavaju u kožu, na svaki 1 do 1,5 cm kože, stvarajući mrežu kolagena na licu. Osim što dubinski hidratiziraju, boosteri zahvaljujući kolagenskoj mreži daju potporu strukturi kože, pa tako smanjuju bore, ali i sve druge nepravilnosti poput pora, ožiljaka od akni i sl. Kod skin boostera hijaluronska je kiselina umrežena te šest do osam mjeseci ostaje na mjestu gdje smo je aplicirali. Neki boosteri, osim hijaluronske kiseline, imaju i glicerin ili neki drugi sastojak koji produljuje djelovanje, kao i proteine koji doprinose stabilnosti hijaluronske kiseline', pojašnjava dr. Jolanda Kanižaj Rajković, spec. dermatovenerologije i stručnjakinja za estetsku dermatologiju i lasersku medicinu iz Poliklinike Bagatin.

Odgovore na brojna pitanja o skin boosterima s kojima se gotovo svakodnevno susreće u ordinaciji kroz razgovor s pacijenticama, dr. Kanižaj Rajković dala je u kratkom intervjuu kojeg možete pogledati OVDJE. Za razliku od hijaluronskih filera, skin boosteri ne povećavaju volumen, već stimuliraju fibroblaste. Riječ je o stanicama vezivnog tkiva koje imaju gradivnu ulogu i potiču sintezu kolagena. Jedan od najpopularnijih i najučinkovitijih boostera svakako je Belotero Revive, koji je dostupan i na našem tržištu – u Poliklinici Bagatin. Riječ je o inovativnom tretmanu koji dubokom hidratacijom potiče pomlađivanje i poboljšava teksturu kože, naglašavajući prirodan i mladolik izgled.

Poliklinika Bagatin 

Kako je prevencija najbolji 'lijek', Belotero Revive boosterom, čiju osnovu čine glicerol i hijaluron, preventivno djelujemo na nastanak prvih znakova starenja. Ovaj booster ujedno je, zahvaljujući insta-filteru, i savršena priprema za izlaganje kože suncu ljeti, dok zimi neutralizira suhoću i čuva prirodni sjaj. Za one koji su možda premladi za 'jače' estetske zahvate, a počeli su primjećivati prve znakove starenja, ovaj skin booster savršeno će odgovoriti na njihove potrebe, istodobno zadržavajući prirodan izgled. Više informacija o fantastičnim rezultatima Revive skin boostera pronađite OVDJE.

Kako je svaka koža 'svoja priča', stručnjaci Poliklinike Bagatin tijekom anti-age savjetovanja zajedno s klijentom odabiru najbolji skin booster prema dobi i željenim učincima. S obzirom na podatak da je strah od neprirodnog izgleda (što, nažalost, prečesto viđamo u javnosti) jedna od najvećih dvojbi kad su u pitanju estetski tretmani, pomladiti se 'po mjeri' i bez povećanja volumena zasigurno će – u vremenu kad sve više cijenimo prirodno – postati zlatni standard.
Stoga, po promotivnoj ljetnoj cijeni naručite se na konzultacije s dva vrhunska stručnjaka Poliklinike Bagatin istovremeno te saznajte koje je idealno rješenje za vas na ovom linku!

*Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.