Svi pričaju o novom serumu za osjetljivu kožu. Evo i zašto

Neprekidna hidratacija 24 sata! Da, moguće je! I vrlo važno baš u hladnijem dijelu godine

Shutterstock

Studeni je. I studeno je. Za osobe koje imaju suhu kožu to je vrijeme posebnih izazova – i nelagoda. Zimski mjeseci, naime, donose nižu kvalitetu zraka, a magla, kiša, mraz, niske temperature dodatno pogoršavaju situaciju s inače osjetljivom i crvenilu sklonoj koži. Ako se tome još dodaju nagle promjene temperature – dulji boravci u zatvorenome s centralnim grijanjem, a potom izlasci na niske temperature i vjetrometinu – pojačano isušivanje kože je naprosto činjenica oko koje treba poduzeti konkretne i učinkovite korake njege. Napredak kozmetičke industrije donosi odgovore u snažnim, a opet nježnim formulacijama koje nam mogu pomoći da normalnoj do suhoj koži (i kada su vremenski uvjeti jako nepovoljni!) pružimo osjećaj ugode, bez zatezanja i svrbeža.

Novi serum

Story 

Nedavno je na police naših drogerija i u beauty webshopove stigao novi serum s atraktivnim sastojcima koji osjetljivoj koži pružaju neprekidnu hidrataciju puna 24 sata. Riječ je o novom MIXA Hyalurogel serumu za osjetljivu kožu koji od prve primjene umiruje, smanjuje osjećaj neugodnosti i zatezanja, a nakon četiri tjedna koža je mekša, glađa, izgleda zdravije i jedrija. Naravno da smo ga odlučili – po sastojcima i djelovanju – dobro proučiti s obzirom da je riječ o serumu koji je formuliran pod medicinskim nadzorom te je hipoalergen.

Učinkoviti aktivni sastojci
Svi koji imaju simptome suhe i osjetljive kože (ima nas jako, jako mnogo), vrlo dobro znaju da se spas krije u pravilnoj njezi i aktivnim sastojcima. Stoga je stvarno velika beauty vijest da novi MIXA Hyalurogel serumu za osjetljivu kožu sadrži visoku koncentraciju sastojaka za stručnu njegu osjetljive kože, a riječ je o velikom trisu kojeg čine 5% Niacinamid (vitamin B3), Pantenol (provitamin B5) te čista hijaluronska kiselina.

Story 

Ako se pitate zašto je novi MIXA Hyalurogel serum change maker za osjetljivu kožu, najbolji odgovor nalazi se upravo u toj njegovoj visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka koji su iznimno važni za zdravlje, ljepotu i svježinu kože.
Naime, MIXA Hyalurogel serum je kozmetički proizvod koji - u odnosu na druge Hyalurogel proizvode – sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline za osjetljivu kožu od MIXA-e. Kao što je poznato, hijaluronska kiselina daje koži mekoću, napetost, bolju teksturu i ujednačenost jer ima sposobnost ovlaživača koji zadržava vlagu u koži.

Story 

Osim hijaluronske kiseline (HA), za njegu osjetljive kože važni su i vitamini iz moćne obitelji B kompleksa. Jedan od njih je Pantenol poznat i kao provitamin B5 koji ima ulogu ovlaživača, ali i za smanjenje osjećaja svrbeža i crvenila. U sinergiji s čistom hijaluronskom kiselinom u MIXA Hyalurogel serumu, Pantenol ima i anti-age ulogu - djeluje i na smanjivanje bora te poboljšanje teksture kože.
Treći, i ne manje važan aktivni sastojak, novog MIXA Hyalurogel seruma je 5%- ni Niacinamid, vitamin B3 koji potiče stvaranja ceramida čime se pojačava kožna barijera, a time i otpornost osjetljive kože na vanjske negativne čindbenike isušivanja.

Story 

Kako koristiti novi MIXA serum
Svježa tekstura MIXA Hyalurogel seruma brzo se upija i nije ljepljiva stoga se može koristiti prije vaše Hyalurogel hidratantne kreme, i dalje nastaviti s uobičajenom njegom kože i šminkanjem. Ukratko, kako je dovoljna samo jedna kap za cijelu površinu lica i vrata, samo vas jedan korak dijeli od prekrasne kože.

* Sadržaj nastao u suradnji s brandom MIXA