ČUDOTVORNI LOSION POZNATE BEAUTY BLOGERICE: Potrebna su vam 2 jeftina sastojka od kojih kosa 'raste kao luda'

Donosimo vam recept za losion za rast kose koji možete napraviti sami po preporuci poznate beauty blogerice Farah Dhukai.

Instagram

Dobro je poznato da su Indijke žene sa najljepšom kosom. Njeguju je isključivo prirodnim uljima i losionima, a njihove recepte prenose s koljena na koljeno.

Popularna beauty blogericaFarah Dhukai podijelia je sa svojim pratiocima vjerojatno najlakši i najjeftiniji recept za bujniju i dužu kosu, a sastojke sigurno već imate.

Njezin losion se pravi od jedne šalice maslinovog ulja i jedne šalice mljevenog (crnog) bibera. Ova mješavina potiče cirkulaciju tjemena i pomaže da korijen dlake bude dobro nahranjen, što čini da kosa manje opada i dosta brže raste.

Biber i ulje treba dobro promiješati, a idealno bi bilo to učiniti ručnim mikserom ili u blenderu. Mješavina treba izgledati kao voda iz močvare, tvrdi Farah. Ipak, ne dajte da vas odbije izgled, uostalom, priprema losiona još nije gotova.

Dobivenu smjesu zatim stavite u teglu ili posudu, zatvorite i ostavite da odstoji najmanje dva tjedna. Nakon toga, dobro je procijedite i losion je gotov.

Nanesite ga na kožu glave navečer, pred spavanje i masirajte tjeme kako biste dodatno potaknuli cirkulaciju. Preporučuje se da tretman ponavljate tri puta tjedno za najbolje rezultate.