TANJI NO IKAD: Vraća se veliki beauty trend 90-ih koji nosi i jedna od najomraženijih manekenki današnjice

Je li vrijeme da kažemo 'zbogom' izražajnim, debelim, grmastim obrvama?

Instagram

Neupitno je da svaka era nosi svoje standarde ljepote, trendove i pravila, kako u modnom svijetu, tako i beauty rutini, no za neke bi se stvari moglo reći da su kroz desetljeća stekle status klasika.

Ne čudi stoga da su, uz povremene vjetrove trendovskih promjena, uzori i danas žene koje su obilježile zlatno doba Hollywooda poput Marlene Dietrich, Sophije Loren i Marilyn Monroe.

Oblik i debljinu obrva koje su spomenute ljepotice popularizirale, prigrlile su posljednjih mjeseci i Rihanna, Hailey Bieber i Bella Hadid, otprilike tri desetljeća nakon što su ih kao ultimativni trend nametnule tadašnje modne ikone - Linda Evangelista, Kate Moss i Naomi Campbell.

Ipak, dok u ove potonje svi obožavali, javnost ne dijeli jednako oduševljenje s Hailey i Bellom koje karijeru mogu zahvaliti slavnim prezimenima, ali i brojnim operacijama.

Tako je nakon puderastih, grmastih, gusto ispunjenih obrva, i nakon slip haljina, kariranih suknji, crop topova, bucket šeširića, platformi, minijaturnih torbica i ogromnih tenisica još jedan veliki trend 90-ih doživio veliki comeback.

Instagramom možda još uvijek vladaju trendovi iz 2021., no budući da ih diktiraju neke nove ikone koje inspiraciju na svim poljima traže upravo u 90-im i 00-im, uopće ne sumnjamo kako je samo pitanje trenutka kada će se i ostatak svijeta povesti za njihovim primjerom. Kao i onda, želite li se i sami vratiti ovom trendu, samo pazite da ne pretjerate s čupkanjem!

I slobodno zavirite u galeriju ako vam je potrebno malo inspiracije, i hrabrosti!

Profimedia Trend 90-ih vratio se na velika vrata!