'NAJRUŽNIJA FRIZURA' SE VRATILA U MODU, A ŽENE JU OBOŽAVAJU: 'Samo hrabre djevojke pristaju na ovu promjenu'

Glumica iz serije 'Euphoria' nas je podsjetila na poznati trend u svijetu kose.

Profimedia

Novi beauty trend mikro šiški podijelio je mišljenja zbog neobičnog izgleda. 

Megan Fox prošle se godine pojavila na Met Gali s mikro ili 'baby' šiškama i izazvala brojne reakcije. Neki su smatrali da su previše nalik na dječačku frizuru ili pak da im nedostaje ženstvenosti, ali svi su se složili oko jedne činjenice - ovo je zbilja nešto neobično. 

Duge i bujne šiške tada više nisu bile in, već su u fokusu bile kratke i slatke šiške, barem kako su nam savjetovali trendseteri. 

Profimedia 

Megan Fox nije jedina koja je isprobala buntovne i pomalo divlje mikro šiške. To su učinile i Dua Lipa, Charlize Theron, Bella Hadid, Lady Gaga.

Nadalje, mikro šiške je popularizirao lik šahistice Beth Harmon iz serije 'Damin gambit'. Radi se o stylingu koji su prethodno usvojile mnoge legendarne žene. Od Audrey Tautou u Amelie do bivše zvijezde naslovnice britanskog Voguea, Emme Watson, a ne možemo odlučiti tko ga je bolje nosio.

I dok tradicionalne šiške prekrivaju obrve ili su neposredno iznad njih, njihova mikro verzija zahtijeva da budu još kraće - do polovice čela i da otkrivaju cijele obrve.

Činjenica da ih možete nositi ravne, razmaknute, neuredne ili uredne, samo dokazuje da se mogu prilagoditi svakom obliku lica. 

Profimedia 

No, samo će ih najhrabriji uzeti. 'Kratke šiške definitivno pokazuju da ste puni samopouzdanja. Buntovna su frizura i definitivno nisu za osobe koje nemaju hrabrosti. Više volim kad su teksturirane nego izravno ravne', rekao je frizer James Price.

Iako su u jednom trenutku bile pomalo zaboravljene, poznata glumica hit serije 'Euphoria' vratila ih je u fokus beauty trendova. 

Najnoviju verziju mikro šiški predstavila je Alexa Demie na showu brenda Balenciaga za vrijeme Tjedna mode u Parizu. 

Profimedia 

Novu verzija aktualnog trenda? Upravo tako!