TAJNA ZDRAVE KOSE MEGHAN MARKLE: Njezin frizer otkriva 6 savjeta za pravilnu njegu koje možete primijeniti već danas

George Northwood, frizer Meghan Markle otkriva kako vojvotkinja njeguje kosu.

Profimedia

Regija bruji o predstavnici Srbije na Eurosongu, Konstrakti s pjesmom 'In corpore sano', a stihovi kojima pjesma počinje svima odzvanjaju u glavi.

Konstrakta na Beoviziji  YouTube

'Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Koja li je tajna?'

S obzirom na to da svi pričaju o kosi Meghan Markle, pronašli smo savjete njenog frizera koje možete početi primjenjivati ​​već danas.

George Northwood, koji je zadužen da kosa Meghan Markle u svakom trenutku izgleda fenomenalno, otkrio je koji su ključni koraci kada je u pitanju njega kose.

Pravilna njega posebno je važna u zimskim mjesecima, jer je u tom razdoblju izložena vjetru, suhom zraku zbog grijanja i drugim vanjskim čimbenicima. Sve to čini kosu krhkom i gubi se sjaj. Ako se pridržavate ovih šest pravila, vaša će kosa u svakom trenutku izgledati njegovano...

1. Izbjegavajte ravno feniranje

'Osobno uvijek preferiram kovrčavo i opuštenije. Kada je kosa uvijena, izgleda ljepše, sjajnije i zdravije. Na ravno, isfeniranojj kosi vide se sve mane, pa su blagi valovi puno bolje rješenje', kaže George.

2. Pranje kose

Većina ljudi zapravo ne očisti kosu u potpunosti kada je pere, pa kosa završi prekrivena nekom vrstom filma koji na kraju dovodi do nedostatka sjaja. Dvostrukim šamponiranjem, prvo pranje uklanja višak prljavštine, a drugo pranje samo je čisti.

Profimedia 

Kako pravilno oprati kosu?

Prema Northwoodu, prva i najveća pogreška većine žena je korištenje previše šampona. 'Dvostruko pranje kose ne znači da trebate koristiti više šampona, upravo suprotno. Poanta je u dvostrukom ispiranju. Osim toga, većinu tipova kose najbolje je prati svaka dva do tri dana, a za te dane između pronaći kvalitetan šampon za suho pranje', objasnio je stilist.

3. Koristite suhi šampon kako bi vaša kosa izgledala gušće

Suhi šampon je odličan za one žene koje imaju tanku kosu. Suhi šampon daje kosi teksturu i čini je vizualno gušćom. George naglašava da s ovim proizvodom ne treba pretjerivati, jer može isušiti kosu. Koristite ovaj trik u posebnim prilikama.

4. Izbjegavajte korištenje pegle za kosu

Pegle mogu uzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u vašoj kosi i ukloniti sve što je prirodno iz izgleda. Ravna kosa može stvoriti beživotni izgled, tvrdi George Northwood.

5. Koristite maske za kosu što je češće moguće

'Redovito korištenje hranjivih maski za kosu oživjeti će kosu i vratiti joj sjaj. Preporuka je da se koriste jednom tjedno, a najbolje bi bilo da koristite one koje sadrže arganovo ulje', tvrdi.

6. Ispucali vrhovi

Njegujući ispucale vrhove uljima, serumima i kremama najbolji je način da ih sakrijete – ovi proizvodi djeluju kao ljepilo, zaglađuju ispucale vrhove i daju vašoj kosi njegovan izgled. Još jedan savjet za sve žene koje ravnaju kosu.

'Ako želite izravnati kosu i koristiti ulje, stavite ulje nakon 'peglanja'. Ako kosu ispeglate nakon upotrebe ulja, ona će izgorjeti kao vruće ulje u tavi. Doslovno ćete spržiti kosu', upozorio je Northwood.

U galeriji pogledajte više fotografija 'zdrave kose' Meghan Markle.

Profimedia Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.