TAJNA LJEPOTE HOLIVUDSKE DAME KOJA NIKAD NIJE OSTARILA: Ovaj sastojak zaslužan je za njen izgled 'djevojčice'

Skvalan je hidratantni sastojak kao niti jedan drugi!

Profimedia

Ponekad su celebrityji zaista baš poput nas, stoga vjerujemo da će se svatko moći staviti u poziciju Reese. Koliko puta nam se svima dogodilo da besciljno šećemo gradom i odjednom se nađemo u prvoj drogeriji u potrazi za svojim najnovijim beauty ulovom? Svaki tjedan, barem jednom, zar ne? Reese Witherspoon ima isti ovaj ‘problem’.

Još tijekom karantene Reese je šetala svojim rodnim gradom, zalutala u Sephoru i odlučila uzeti nekoliko Biossance proizvoda. Tražila je ‘clean’ proizvod za njegu kože, a Biossance joj se toliko svidio nakon što ga je isprobala da je nazvala svoju predstavnicu i molila ju da ju poveže s Biossance timom kako bi mogli odgovoriti na sva njezina goruća pitanja o svom brendu, od toga tko proizvodi proizvode, do toga gdje se proizvode. Reese Witherspoon je sada globalni ambasador brenda Biossance, s rijetkim petogodišnjim partnerstvom s brendom. Stoga ne sumnjamo da bi i vaša koža mogla uživati u svim blagodatima ovog anti-age sastojka o kojem se već godinama priča.

Skvalan je hidratantni sastojak kao niti jedan drugi!

Puno je razloga zbog kojih će vaša koža obožavati skvalan kao sastojak za povećanje hidratacije i kao sastojak koji sadrži brojna anti-age svojstva, a koji se obično dobiva iz biljaka kao što su masline ili šećerna trska. Srećom, danas ga možemo pronaći u više proizvoda no ikad prije, stoga je vrijeme da popravite oštećenu zaštitnu barijeru kože, zaštitite ju od gubitka vode, borite se protiv slobodnih radikala i umirite kožu lica.

Skvalan je jedan od onih uglavnom neproblematičnih sastojaka za njegu kože koji zaslužuje svaku pohvalu. Možete ga naći u uistinu brojnim uljima, serumima, proizvodima za čišćenje lica i hidratantnim proizvodima. Skvalan zadržava vlagu, potiče elastičnost i uravnotežuje proizvodnju sebuma, bez neugodnih nuspojava poput začepljenja pora. Skvalan čak možete koristiti i za hidrataciju suhih zanoktica i grube kože stopala, umirivanje kože nakon brijanja ili izlaganja suncu te čak za ublažavanje nepoželjnog kovrčanja kose.

Profimedia 

Donosimo vam 7 različitih proizvoda sa skvalanom

Ljudi sa suhom i/ili zrelom kožom nedvojbeno imaju najviše koristi od korištenja proizvoda sa skvalanom tako da bi svi trebali razmisliti o njihovom dodavanju u svoju rutinu za njegu kože. Isto tako, skvalan je prirodno bez mirisa i uobičajeno nije iritans ili alergen te može biti ključni sastojak u liječenju stanja poput ekcema, akni i psorijaze.

Iako su mnoge formule sa skvalanom izvorno dobivene iz jetre morskog psa, danas će vam biti teško pronaći te izvore na tržištu zbog očitih etičkih razloga. Umjesto toga, skvalan u proizvodima za njegu kože danas se uglavnom dobiva iz biljaka kao što su masline i rižine mekinje. Biossance, na primjer, koristi šećernu trsku kako bi iskoristio skvalan koji se nalazi u formuli svakog proizvoda brenda.

U nastavku možete naći 7 top proizvoda za njegu kože sa skvalanom trenutno na tržištu.

Biossance Squalane + Marine Algae Eye Cream

promo 

Caudalie Resvératrol Instant Firming Serum

promo 

Youth to the People Superberry Hydrate + Glow Dream Overnight Face Mask

promo 

The Ordinary Squalane Cleanser

promo 

Revox Just Squalane Nourishing Oil

promo 

Clarins Nutri-Lumière Lotion

promo 

L'ADRIA Rejuvenating Oil

promo