5 NAJBOLJIH: Skinite šminku u trenu uz ove nježne, ali moćne proizvode!

Kamilica je jedan od top sastojaka brojnih skincare proizvoda, a jedan je od najboljih kad se radi o proizvodima za skidanje šminke. Donosimo 5 najboljih.

Instagram (@haileybieber)

Mnogi od nas imaju svoje večernje rituale prije nego što legnemo u krevet. Najčešći dio jedne takve rutine, pogotovo kad stigne ovo hladnije doba godine, je čaj, a upravo kamilica je okus koji će mnogi odabrati. Čaj od kamilice je jedan od najboljih načina da se umirite prije spavanja. Upravo zato su ga kroz povijest koristili Egipćani, Grci i Rimljani za liječenje rana i pospješivanje zacjeljivanja.

Baš kao što kamilica pomaže smiriti um i tijelo, takvo djelovanje ima i na kožu. Stručnjaci hvale kamilicu zbog njezine sposobnosti da umiri kožu, smanji mrlje i znakove starenja. Stoga je baš kamilica jedan od najomiljenijih sastojaka u brojnim skincare proizvodima, a mnogi ju obožavaju u svojim proizvodima za skidanje šminke.

Osim što će s lakoćom ukloniti sav make up i prljavštinu koja se nakupila na koži tijekom dana, ona iznimno efikasno ublažava crvenilo kože zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima.

Koji su sve benefiti korištenja kamilice u skincare proizvodima?

1. Umiruje osjetljivu kožu

Postoje znanstvena istraživanja koja pokazuju da kamilica pomaže u smanjivanju upala koje nam u protivnom mogu uzrokovati brojne neugodnosti. To čini kamilicu odličnim sastojkom za ljude koji imaju osjetljivu kožu, kao i za upalna stanja poput rozaceje.

2. Ublažava upalu

Budući da kamilica ima protuupalna svojstva, osim što pomaže u zaštiti od dugotrajnih i kratkotrajnih upala kože, ona smanjuje oštećenja uzrokovana preučestalim i dugotrajnim izlaganjem štetnim UV zrakama. Primjerice, zato hladan oblog od skuhanog čaja od kamilice, stavljen na opekline od sunca, može pomoći u bržem oporavku kože.

3. Smanjuje znakove starenja

Kamilica se već dugo koristi u medicinske svrhe zahvaljujući ljekovitim svojstvima za koje je poznato da se bore protiv štetnih slobodnih radikala i ubrzavaju regeneraciju stanica, a time poboljšavaju izgled finih linija, bora i ožiljaka.

5 najboljih proizvoda za skidanje šminke s kamilicom

Ova biljka odlično djeluje u tandemu s drugim sastojcima kad se radi o rješavanju nekoliko problema kože, kao što su crvenilo te fine linije i bore. Osobe s osjetljivom kožom lica, koje žele smanjiti nadraženost, bi osobito mogle imati koristi ako u svoju rutinu uključe proizvod za čišćenje šminke s kamilicom. U nastavku vam donosimo najbolje mlijeko, maslace i gelove za skidanje make upa u čijim formulama je kamilica zvjezdani sastojak:

‘ard gel za umivanje s kamilicom

promo 

The Organic Pharmacy Rose and Chamomile Cleansing Milk

promo 

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

promo 

Dr. Renaud Camomile Two-Phase Eye Make-Up Remover

promo 

Cosy Cottage Soap Natural Chamomile Makeup Remover

promo