FRIZURE KOJE ĆEMO OBOŽAVATI U 2023.: Vraća se look iz 2000-ih, a tu je i rješenje za tanku kosu

Unsplash

Ako je proteklih nekoliko godina vladao trend jednostavnih frizura, 2023. spremna je iznenaditi. Slojevitost, tupi rezovi, vintage bob, šiške i – vjerovali ili ne! – dugačke ekstenzije, vladati će u godini ispred nas, barem ako je suditi po prikazanom na modnim pistama. Revije za proljeće 2023. u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu najavile su dominaciju nekoliko stilova. Tu je ponovno oživljavanje look-ova iz ranih 2000-ih, odnosno XXL ekstenzija; cool načini vezivanja kose (nešto poput neurednog niskog konjskog repa), kao i wet look kojeg moćno nosi Bella Hadid, što je demonstrirana i na nedavnoj reviji u New Yorku.

Profimedia 

Paris Hilton, kraljica svega 2000-ih, nedavno je zatvorila Versace reviju s dugačkom kosom raspuštenom sa strane. I, uistinu, ekstenzije su se vratile brzinom svjetlosti na radost Paris Hilton, ali i Britney Spears, Lindsay Lohan i svih drugih dama koje su obožavale ovaj trend. 

Profimedia 

No ako imate sreće da vam je prirodna kosa lijepa, njegovana i dugačka, ekstenzije su za vas potpuno nepotrebna investicija. Sve što morate je nabaviti vrhunski 'gadget' uz pomoć kojeg ćete postići savršeno ravnu liniju.

promo 

Pegla za kosu Revlon u jednom potezu, čak dvostruko brže od drugih, zaglađuje kosu, a pri tome ju ne oštećuje. Sve to moguće je zahvaljujući dvostrukim pločicama: prva pločica izravnava kosu, a druga učvršćuje njezin oblik. Također, ovaj uređaj za ravnanje kose ima napredne bakreno-keramičke pločice, koje ravnomjerno prenose toplinu i brže oblikuju vlasi. I ovdje su perfomance besprijekorne, jer pametni sustav automatski pamti zadnju odabranu temperaturu i omogućuje prilagođavanje topline. LED zaslon dolazi s 10 prilagodljivih postavki topline s temperaturama koje idu do do 235°C.
Osim savršeno ravne kose, koja je uvijek elegantna i u trendu, pomalo je osvježenje bilo na modnim pistama vidjeti frizure koje više nisu savršene i ulaštene. To znači da se bed hear vratio. Ako vam je kosa malo ravna, malo čupava, malo razbarušena – to je sasvim u redu. Ne borite se protiv toga.

Profimedia 

Kad se grunge susretne s glamurom – tako bismo mogli najbolje opisati još jedan trend koji će vladati u 2023., a savršeno ga nosi Kaia Gerber. Oštre šiške, pomalo zavjesa 'kroja', slojevi na vrhu glave i to j eto. Slojevito šišanje već je neko vrijeme jako popularno, no postoji više tehnika slojevitog oblikovanja. Možda ste na TikToku već primijetili šišanje u obliku slova 'u', sa šiškama kao stylish detaljem, koje 'dodaje' volumen. Sprijeda može izgledati kraća, a iza duža. Slojevi će uokviriti lice, dati kosi volumen i spriječiti da izgleda mlohavo.
Super je što ova tehnika šišanja odgovara svakom obliku lica, a može se primijeniti na različitim duljinama. Dobro ju podnose i kovrče, jer vrhovima daje sjaj i puninu.
Svi koji imaju tanku kosu dobro znaju i to koliko prava četka zlata vrijedi. Nova Revlon salon četka 2u1 plus ima keramički premaz obogaćen titanijem i turmalinom, što u kombinaciji vlaknima i kuglicama s aktivnim ugljenom na vrhu omogućava brzo sušenje, volumenizirane rezultate, ravnomjernu raspodjelu topline i sušenje bez oštećenja. Zahvaljujući ionskoj tehnologiji, koja smanjuje veličinu kapljica vode, sušenje je puno brže, a negativni ioni njeguju i zaglađuju kosu te će ju učiniti sjajnijom.

promo 

Ovaj proizvod poseban je i zbog toga što ima 30% manju ovalnu četku (promjera 6,4 cm), što omogućava oblikovanje kose bliže korijenu. Kao takva odlična je za sve duljine kose, ima više mogućnosti, pa i veći volumen. Revlon salon četka izuzetno je praktična, jer ima odvojivu glavu – jednim gumbom glava se odvaja od drške, što ovaj uređaj čini praktičnim i za putovanje. Osim toga, ergonomska, uža drška pruža više kontrole prilikom oblikovanja.
Bob, pixies (klasična kraća kosa,s naglašenim šipkama), slojevi i šiške - ove frizure strateški su 'dizajnirane' kako bi pomogle tankoj kosi da u potpunosti ispuni svoj potencijal. Uz vješte ruke frizera koji će 'postaviti temelje', odnosno savršeno oblikovati fruzuru, te dobre 'gadgete', poput Revlonove četke 2u 1, zahvaljujući kojim ćete i doma moći oblikovati frizuru kao iz salona, tanka kosa više neće biti problem.
*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Revlon.