NAJVAŽNIJI MAKE-UP TRENDOVI U 2023.: Preklopile su se dvije ere i nastao je novi stil

Kako ćemo se šminkati u 2023. godini? Čini se da nas moda nostalgično vraća u blisku prošlost. Tijekom 2022. svjedočili smo povratku make-up stilova s početka milenija, a sada je in i look 90-ih. Sada su se te ere preklopile i nastao je novi stil.

Instagram

Posljednjih nekoliko sezona primjećujemo dominaciju make up trendova s TikToka, u maniri kako se to dogodilo prije nekoliko godina na Instagramu, ali i općenito popularizaciju svega čega se dotakne generacija Z.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će njezini pripadnici postati vodeći opinion makeri u različitim društvenim sferama, a slobodno možemo reći da su u području make upa to i postali. Ono što trenutačno preporuči najmlađa generacija koja ima kupovnu moć odmah postaje bestseler.

Profimedia 

Iz tog je aspekta iznimno zanimljivo promatrati kako generacija Z doživljava 90‑e i 2000‑e, razdoblje koje prati potpuno drukčiji mindset mladih koji su tada bili tinejdžeri ili u ranim dvadesetima. Naravno, ulaskom u tu eru već znamo što možemo očekivati: lagane, prirodne baze, sjajila, smeđe usne i razmrljano nanesenu olovku.

Instagram 

Ti su trendovi dobili moderan twist, a pridružila su im se i rumenila, olovke za usne te općenito dva u jedan pristup make upu. Najveći trend razvio se iz tzv. clean girl pokreta na TikToku, a odnosi se na multifunkcionalne baze sjajnog finiša i vrlo prirodan izgled, odnosno na proizvode koji su spoj kreme za lice, hidratantnog seruma, zaštitnog faktora, primera i pudera - ili neke kombinacije toga.

Marabayynn aşkolarımmm

Takve baze ne skraćuju samo vrijeme spremanja, nego su doista dugotrajne, hranjive i izgledaju bolje od sličnih proizvoda dosad. Velik naglasak ostaje na rumenim obrazima, a s kremastih rumenila selimo se na tekuća koja mogu biti još jednostavnija za upotrebu. Pritom se mogu koristiti i na očima i na usnama.

Kako je vidljiv zaokret prema prirodnijem looku, na usnama se preferiraju hranjiva ulja i balzami u bojama koji se kombiniraju s olovkama za usne za sočan izgled usana koji podsjeća na trendove iz 90‑ih.

S druge strane, pomalo teatralan detalj usred prirodnosti daju razmrljane olovke nalik na look koji je nosila kanadska pjevačica Avril Lavigne u vrijeme najveće popularnosti, kao i aplikacije za lice koje su dosegnule vrhunac popularnosti prikazivanjem serije ‘Euforija’. Možemo zaključiti da nas očekuje zanimljiva i pomalo nostalgična beauty godina.