Opuštajući potez kistom

U slikarstvu su brojne zvijezde pronašle idealan hobi koji ih opušta, zabavlja i usrećuje, a ponekad donosi i zaradu

Profimedia

Kada ne rade na novim filmovima, serijama, albumima i imaju vremena samo za sebe, zvijezde zabavne industrije vole se posvetiti svojim hobijima, a mnogima od njih to znači uzeti kist i paletu u ruke. I dok je nekima slikanje samo razonoda koja ih opušta i zabavlja, neki ga shvaćaju ozbiljno i njihove slike dostižu cijene od nekoliko stotina tisuća kuna. Sir Anthony Hopkins za svoja je glumačka ostvarenja dobio brojne nagrade, a hvaljena su i njegova ulja na platnu koja je izlagao diljem svijeta.

Profimedia 

- Mnogo vremena provodim slikajući. U ateljeu sam satima četiri dana u tjednu. Smjestio sam ga u vrtnoj kući moga doma u Malibuu i moram priznati da je stalno u neredu. Ne slušam glazbu, samo slikam, to mi je hobi, ali i odličan način da mi mozak stalno bude aktivan. A i nasmijava me - rekao je glumac kojeg je supruga Stella Arroyave potaknula da izlaže svoja djela nakon što ih je pronašla 2003. godine.

Profimedia 

Za razliku od njega, Pierce Brosnan odmalena obožava umjetnost i bio je uvjeren da će postati akademski slikar. Upisao je i likovnu akademiju u rodnoj Irskoj, ali tijekom studija otkrio je glumu kojom se na kraju i proslavio. Kist je ponovno uzeo u ruke potkraj 1980-ih godina dok mu je prva supruga Cassandra bila teško bolesna. Slikanje je tada imalo terapeutski učinak, a danas se njime bavi zato što ga obožava.

- Oduvijek sam želio biti umjetnik. Prijatelji mi govore da sam entuzijastičan slikar - govori Pierce koji je brojna platna posvetio supruzi Keely.