Julia Roberts voli jesti i to ne skriva

Velika je gurmanica

Story

Svi se sjećamo kako je slavna glumica uživala u hrani u prvom, rimskom dijelu filma ‘Jedi, moli, voli’, a istina je da je Julia i privatno velika gurmanica pa redovito priprema obroke za supruga Dannyja Modera i njihovo troje djece. Njezini recepti poput ljetne salate sa slanutkom i mladim špinatom ili muffina od banana i sjemenki lana i konoplje, pravi su hit na internetu, baš kao i ovaj slastan desert od sezonskog voća.

Profimedia 

Cobbler od svježih bresaka

1,5 kg sočnih domaćih bresaka
1/4 šalice svježe iscijeđenog limunova soka
1/4 šalice škotskog viskija
1/4 šalice bijelog kristal šećera
3/4 šalice smeđeg šećera
12 žlica maslaca
1 i 1/2 šalica oštrog brašna
1 žličica cimeta

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 °C i namastite kalup. U velikoj zdjeli pomiješajte breskve, limunov sok, viski, bijeli šećer i dio smeđeg šećera. Smjesu posložite u kalup za pečenje i po njoj razdijelite dvije žlice maslaca. Umijesite mrvičasto tijesto od ostatka maslaca, brašna, cimeta i 1/2 šalice smeđeg šećera. Tijestom prekrijte breskve pa ga malo pritisnite. Pecite 30 do 35 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije svjetlosmeđu boju. Pustite da se hladi 20 minuta prije serviranja. Poslužite mlako, uz zamrznuti jogurt ili sladoled od vanilije.