Pronađeno beživotno tijelo skijašice

Nestala je 24. kolovoza

Profimedia

Tijelo španjolske brončane Olimpijke, Blance Fernandez Ochoe pronađeno je u planinama nedaleko od Madrida, dva tjedna otkako je posljednji put viđena, pišu strani mediji. Osvajačica brončane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine u Albertvilleu, nestala je 24. kolovoza, što je prijavila njezina obitelj.

Youtube / Screenshot 

Potraga u šumovitom dijelu mjesta Cercedilla, u području visokom oko 1.900 metara trajala je danima. U potrazi su sudjelovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri. Ubrzo nakon, tim je pronašao napušteni automobil s njenim osobnim stvarima, no bez znakova nasilja. Tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi. Uzrok smrti ove 56-godišnjakinja i dalje je nepoznat, a policija ne isključuje niti jednu pretpostavku. 

Profimedia 

Podsjetimo, Blanca je dolazila iz sportske obitelji, u kojoj su sva djeca bila dio skijaških staza. Uz to što je bila jedina španjolska skijašica koja je uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama, i to brončanu, osvojila je brojne druge nagrade. Dobila je nagradu 'Reina Sofía' za najbolju sportašicu 1983. i 1988. od strane Višeg sportskog vijeća na Nacionalnim sportskim nagradama i 'Kraljevski orden sportskih zasluga' 1994. godine.