Četvrtu godinu za redom zagrebačke fontane zasjale ružičastim sjajem

Hvalevrijedna akcija

Filip Hofer

U srijedu, 9. listopada 2019. godine zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske Bratske Zajednice, četvrtu godinu za redom u listopadu zasjale su ružičastom bojom. Na taj se način već tradicionalno obilježavaju aktivnosti u 'ružičastom mjesecu', posvećenom borbi protiv raka dojke, kao i podizanju svijesti o važnosti prevencije karcinoma.

Filip Hofer 

Ovo je ujedno i najava javno zdravstvene manifestacije pod nazivom 'Sačuvajmo zdrave dojke', koju će i ove godine dana 12. listopada 2019. organizirati Udruga Pogled iz novog kuta – life u suradnji s Adria Medijom Zagreb, koja će se od 10 do 14 sati održati na Zrinjevcu i Trgu Petra Preradovića.

Filip Hofer 

'Svi svjetski gradovi na ovaj način daju obol prevenciji i podršku karcinomu dojke, pa smo ponosni što je grad Zagreb četvrtu godinu za redom osvjetljavao fontane u suradnji s nama. Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji osvjetljava neku znamenitost po uzor na svjetske gradove. Na taj način obilježavamo mjesec listopad i podršku oboljelima od karcinoma dojke. Akcije koje mi radimo su uvijek 'žena ženi', pa prema tome mi svim ženama, i malom postotku muškaraca koji obolijevaju, dajemo podršku i svim svojim akcijama potičemo građane da obavljaju preventivne preglede jer su oni ključ pada smrtnosti od karcinoma dojke. Prema zadnjoj statistici u Hrvatskoj je smrtnost od karcinoma u pad', rekla je Nives Morić predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta.

Filip Hofer 

Osvjetljavanje fontana nije propustio ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se također obratio okupljenima. 'Od Zagreba su samo ljepše Zagrepčanke. Da bi i ubuduće bile najljepše, trebaju prevenirati bolest. Hvala Nives Morić, hvala udruzi P.I.N.K. – life i svima koji preveniraju bolest te pomažu da žene budu što zdravije', poručio je.

Filip Hofer