Šok u obitelji legendarnog glumca

U nevjerici su i fanovi

Profimedia

Svijet je jučer šokirala objava o smrti američkog glumca i komičara Johna Witherspoona, koji je iznenada preminuo u 77. godini života. 

'U dubokoj boli javljamo da je naš voljeni muž i otac, John Witherspoon, jedan od najvrijednijih ljudi u showbusinessu, preminuo danas u svome domu u Sherman Oaksu u 77. godini života', rekla je Johnova obitelj za Deadline te dodala: 'Iza sebe je ostavio suprugu Angelu i sinove JD-a, Alexandera te veliku obitelj. Svi smo u šoku, molimo dajte nam trenutak privatnosti pa ćemo zajedno slaviti njegov život i posao. John je običavao reći 'Nisam ja ništa posebno', ali nama je bio itekako poseban'. 

Ožalošćena se obitelj oglasila i na Twitteru. 'Tužno je da moramo ovo objaviti, ali naš muž i otac John Witherspoon je preminuo. On je legenda zabavne industrije, ali i očinska figura svima nama koji smo ga godinama gledali. Volimo te 'Pops', uvijek i zauvijek', napisali su članovi glumčeve obitelji. 


John Witherspoon rođen je u Detroitu 1942. godine. Zanimljivo je da ovaj glumac, zapravo, nije rođen s prezimenom po kojem ga pamtimo. Njegovo prezime, naime, bilo je Weatherspoon, ali ga je promijenio. John je, prije glumačke karijere, povremeno radio i kao model. U glumačke vode ulazi 60-ih godina, a njegova je najistaknutija uloga ona Willia Jonesa u komediji 'Petak'.