Kad ljubav zbog djece pobijedi ego

Najveća podrška na predstavi devetogodišnjem Grguru nisu bili samo majka, koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, i tata Goran Navojec, nego i majčin novi životni partner Hrvoje Jelinčić, koji je s glumačkom zvijezdom u dobrim odnosima

Krasnodar Peršun

Posljednjih smo tjedana, mjeseci, ali i godina svjedoci ljubavnih brodoloma nakon kojih partneri uglavnom teško pronalaze zajednički jezik. Ne pomaže ni činjenica što ih veže zajedničko dijete čiji bi im mir i zadovoljstvo trebali biti prioritet. Istina je da je u puno situacija teško zaboraviti probleme, izdići se iznad ega i pokušati stvari sagledati iz druge perspektive, ali ima parova, bivših, koji dokazuju da je i to moguće. Jedan od njih su i plesna koreografkinja, edukatorica i plesačica Larisa Lipovac Navojec i glumac Goran Navojec, koji su se razišli 2015. nakon šest godina braka. Osim informacije da se razvode, u zajedničkom su priopćenju tada naglasili da će ostati prijatelji, i to prije svega zbog sina Grgura, koji danas ima devet godina. Štoviše, u njihovu se zajednicu uspješno uklopio i Larisin novi partner, DJ Hrvoje Jelinčić, u što smo se uvjerili prošli tjedan na otvorenju Kliker Life Long Burning Konvencije & Festivala dječjeg plesa, pokreta i igre u organizaciji Plesnog centra Tala & VRUM umjetničke organizacije (Kliker platforme).

Krasnodar Peršun 


Naime, kako je Grgur imao jednu od važnijih uloga na manifestaciji održanoj u Zagrebačkom kazalištu lutaka - s Gitom Curić, kćeri Tamare Curić, suvlasnice Tale, predstavio je program Festivala - došli su ga podržati i otac i majka, koja je istu večer održala i predstavu ‘Kronografija dualizma’, ali i Hrvoje s kojim je Larisa počela vezu sredinom 2016. godine. Zanimljivo je da je Hr­voje velik dio večeri do početka manifestacije kratio u Goranovu društvu s kojim se dobro slaže. Baš kao i s Grgurom radi kojeg su svi troje i uspjeli pronaći zajednički jezik.
- I dalje smo u odličnim odnosima. Čudno je to Hrvatima i jako se čude zbog toga. Stojimo pri onome što smo rekli, imamo dijete koje će uvijek biti naše, a bili smo prijatelji i prije nego što smo postali partneri. U prijateljskom smo odnosu i nema nikakvog senzacionalizma u tome. Sve je dobro i normalno - jednom nam je prilikom objasnila Larisa, koja 2019. obilježava 25 godina karijere, a nedavno je dobila i važno priznanje - strukovnu nagradu Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za najbolju izvedbu u 2019. godine. Još jedan svijetli primjer u Hrvatskoj dolazi također iz umjetničkih krugova, a riječ je o glumici, scenaristi i producentici Jeleni Veljači i njezinu bivšem suprugu i kolegi Draženu Čučeku. I nakon razvoda 2018. ostali su u odličnim odnosima, zajedno odgajaju troipolgodišnju kćer Lenu, a Dražen je dobro prihvatio i njezina novog partnera Ivana Galu, direktora Odjela prodaje RTL-a Hrvatska.

Profimedia 


Pozitivnih primjera ima i u Holly­woodu, možda i više nego u Lijepoj Našoj, a jedan od uspješnijih je onaj glumice i pjevačice Jennifer Lopez i njezina bivšeg supruga Marca Ant­honyja. Glazbenik s kojim je 2008. dobila blizance Maxa i Emme odlično se slaže s njezinim novim odabranikom, bivšim sportašem Alexom Rodriguezom, a ni Jennifer nema ništa protiv Marcove nove djevojke, modela Jessice Lynne Harris.

Profimedia 

Još jedan bivši glumačko-glazbeni par pokazao je da je sve moguće kad razum prevlada osjećaje, a to su Gwyneth Paltrow i Chris Martin. S obzirom na to da je Gwy­nethin novi suprug, producent Brad Falchuk, itekako prisutan u životu njegove djece, 15-godišnje Apple i 13-godišnjeg Mosesa, frontmen skupine Coldplay odlučio mu je pružiti ruku i bolje ga upoznati. I reality zvijezde Kourtney Kardashian i Scott Disick dobrano su se potrudili kako bi svoj odnos doveli do sadašnje razine na kojoj mogu zajedno odgajati troje djece, četverogodišnjeg Reigna, sedmogodišnju Penelope i devetogodišnjeg Masona, a pritom u svoj ‘krug’ uključiti i nove partnere kao što je model Sofia Richie. Štoviše, njih su troje otišli korak dalje pa su tako već dvaput zajedno proveli godišnji odmor.

Profimedia