Obitelj ju mrzi jer je bila u ljubavnom odnosu s ocem koji ju je silovao

Nije smjela priznati da je žrtva

Profimedia

Kako preživjeti duševne i fizičke boli nakon što te otac silovao i godinama s tobom održavao ljubavnu vezu, a kad to javno priznaš, obitelj te se odrekne i mrzi zbog toga? To je životna priča 59-godišnje glumice Mackenzie Phillips, kći frontmena i tekstopisca legendarne grupe iz 60-ih Mamas and the Papas, Johna Phillipsa. Ona je još prije nekoliko godina šokirala javnost kada je u showu Oprah Winfrey otkrila da je bila u vezi s pokojnim ocem, i da ju obitelj mrzi zato što je detalje njihovog incestoidnog odnosa iznijela u javnost. U svojoj novoj knjizi glumica je pisala o liječenju od ovisnosti i ponovno se dotakla stare traume. Napisala je kako njezina obitelj vjeruje da je sama kriva za sve što joj se dogodilo.

Profimedia 

'Ne zovu me na rođendanske proslave, bijesni su na mene i govore mi da nisu spremni oprostiti mi. Ne žele mi oprostiti što sam kao dijete zlostavljana, ali i činjenicu da sam o svemu progovorila u javnosti', napisala je i dodala: 'Moja obitelj još ne oprašta bol i bijes koje sam im nanijela kada sam otkrila istinu o mom ocu. Oni krive žrtvu, a brane zločinca. Znala sam da ću biti meta takvih reakcija jer sam rekla istinu koju nitko nije želio čuti'.

Youtube / Screenshot 

Mackenzie je prvi put groznu tajnu otkrila 2009. u knjizi 'High on Arrival'. Njen otac, koji je preminuo 2001. nakon dugogodišnje borbe s ovisnosti o drogi i alkoholu, silovao ju je kad je imala 19 godina, dok su oboje bili pod utjecajem droge i alkohola.

Profimedia 

U knjizi je napisala i da ju je John silovao noć prije njezinog vjenčanja te da su se kasnije oboje dobrovoljno upustili u vezu koja je trajala deset godina, do 1989. kada je zatrudnjela. Nije bila sigurna čeka li dijete s ocem ili suprugom pa je John za svaki slučaj platio abortus, a njegova kći od svih trauma dugo vremena nije željela da ju itko dodiruje. Čitavo vrijeme se ponašao prema njoj kao da joj je dečko. Kad je Mackenzie s 20 godina spavala s frontmenom grupe Rolling Stones, danas 76-godišnjim Mickom Jaggerom, koji je tad bio u braku s manekenkom Jerry Hall, John im je smetao tijekom seksa jer je bio ljubomoran.

Profimedia 

I sama Mackenzie dugo se borila s ovisnostima, ali je u pedesetoj godini odlučila stati na kraj tome. Sada je angažirana kao savjetnik u jednom centru za odvikavanje.