Smrt ikone koja je pomogla Beatlesima da postanu besmrtni

Nikad mu se neće moći dovoljno zahvaliti

Profimedia

Sir Paul McCartney, član bivšeg legedarnog benda Beatles odao je počast preminulom fotografu koji je snimio naslovnice nekih od njihovih najprodavanijih albuma i tako im pomogao postati jedan od najvećih rock bendova u povijesti. Robert Freeman napustio je svijet u 82. godini života, a ostat će upamćen po ikonskim fotografijama za albume 'Help!', 'Rubber Soul', kao i na suradnji za albume 'With The Beatles' and 'Beatles for Sale'.

YouTube screenshot 

Također je 'imao prste' i u završnoj montaži filmova koje je bend snimio, 'A Hard Day's Night' i 'Help!'.
U dugačkoj objavi na svom blogu, 77-godišnji McCartney opisao je Freemana kao 'jednog od njihovih omiljenih fotografa koji je smislio jedne od njihovih najikonskijih naslovnica albuma'.

Tweeter/screenshot 


'Bio je veliki profesionalac, ali i originalni i maštoviti umjetnik. Ljudi misle kako je naslovna fotografija za 'Upoznajte Beatlese', na kojima su naša čela u polusjeni, bila pažljivo isplanirana studijska flotografija, a zapravo nas je Robert na brzinu usnimio u hodniku hotela u kojem smo boravili. Nije trebalo više od pola sata da je zgotovi', napisao je bivši Beatles i dodao kako će mu nedostajati ta prekrasna osoba koja će mu zauvijek ostati u srcu.