Održan još jedan Christmas Story koncert

Mnogobrojne zvijezde nastupale za djecu

Iva Lulić

I ove godine magazin Story organizirao je koncert namijenjen najmlađima i njihovim obiteljima, druženje koje je spojilo sve generacije i polako nas uvelo u predblagdansko vrijeme. Posebnost Christmas Story koncerta razne su pjevačke točke u kojima i ove godine zvijezde naše estrade nastupaju uz vrhunske zborove u posebnim točkama. Dječji zborovi koji su nastupali ove godine su Zagrebački anđeli, Zagrepčanke i dečki, a uz njih su se na stageu pojavili i Lana Jurčević, Zsa Zsa, Renata Končić Minea, Marija Husar Rimac, David Vurdelja Baby Dooks te Marko Lasić Nered koje su pratili mali solisti zbora Husar&Tomčić Ivor, Lucija, Lora i Tia.

'Ja sam već puno puta nastupala u Lisinskom, ali uvijek su mi najdraži nastupi kada su djeca u pitanju i kada se već osjeti ova blagdanska euforija. Djeci se ne može podvaliti nešto što im se ne sviđa i na sili, tako da su njihove reakcije uvijek najiskrenije i kada oni kažu da je nešto dobro, onda zbilja znate da je to tako', uzbuđeno je otkrila Renata Končić Minea koja je otpjevala svoj dobro poznati hit 'Vrapci i komarci'.

Story 

'Meni je danas bilo super. Imao sam najbolju partnericu, Loru, koja mi je izvukla cijeli nastup i bez koje sve ovo ne bi bilo moguće. Atmosfera je sjajna, najvjernija publika - roditelji su napunili dvoranu i zaista sam uživao. Djeca su uvijek najiskrenija publika i zbilja mi je bilo odlično', rekao je Marko Lasić Nered koji je nastupao uz Loru, malu solisticu Husar i Tomčić škole.

Jeleni Žnidarić Zsa Zsi, ovo je bio prvi nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 'Osjećaj je predobar. Kombinacija božićnog koncerta za mene koja s pripremama za Božić krenem mjesec dana prije i mog prvog nastupa u Lisinskom je zbilja nevjerojatna. Cijelu noć nisam mogla spavati od uzbuđenja i treme. Jako volim biti s djecom jer ti oni uvijek daju nekakvu posebnu energiju i uživam nastupati pred mališanima', priznala je pjevačica te se osvrnula na cijelu poruku koncerta koja govori o važnosti ispravnog korištenja moderne tehnologije. 'Mislim da je bitno djecu naučiti kada je vrijeme da se maknu od mobitela i da tehnologiju, koliko god nam koristila u svakodnevnom životu, treba znati pametno koristiti', zaključila je Zsa Zsa kojoj se kao gost iznenađenja na pozornici pridružio Damir Kedžo.

Story 

'Djeca su me super prihvatila i odmah je i meni bilo lakše nastupati. Oni su uvijek najiskreniji i baš volim ovakve koncerte. Mislim da djeci nije mjesto na društvenim mrežama i da moderna tehnologija polako zauzima previše mjesta u dječjim životima tako da mi je zbilja drago što se s ovakvim koncertima potiče svijest o važnosti kontroliranja vremena koje djeca provode zabavljajući se s tehnologijom', ispričao je Damir Kedžo.

Story 

Među mnogobrojnim zvijezda koji su nastupali na Christmas Story koncert, bio je i David Vurdelja Baby Dooks koji je naglasio važnost kontroliranje djece u svakodnevnom korištenju modernih tehnologija i društvenih mreža. 'Ovaj nastup mi se u potpunosti razlikuje od svih ostalih jer je ipak riječ o djeci koja imaju posebnu energiju. Ovakvi koncerti, s kojim se djecu odvlači od svakodnevnih online aktivnosti, za mene su nešto što u potpunosti podržavam i smatram korisnim. I sam sam otac i najsretniji bi bio kada mi sin ne bi uopće koristio društvene mreže, ali nažalost, svjestan sam da je u današnje vrijeme to nemoguće pa se nadam da će s tim aktivnostima krenuti što kasnije', priznao je Baby Dooks.

Iva Lulić 

'Djeca vole pjevati, plesati, uživati u glazbi. Iako rijetko nastupam na dječjim koncertima, jako je lijepo vidjeti svu tu dječju radost i roditelje koji sa svojim mališanima uživaju u ovako lijepim manifestacijama. S obzirom na to da i sama zastupam taj neki način odgoja gdje se djecu potiče da što više vremena provode u prirodi, igri s drugima, kreativno se razvijaju, apsolutno sam protiv korištenja tehnologije u razvoju, posebice u ranoj djetetovoj dobi. Mislim da prevelika zastupljenost tehnologije u dječjim životima šteti njihovom razvoju, svijesti o stvarnom životu te u potpunosti podržavam ovakve manifestacije čiji je cilj osvijestiti upravo o tome', rekla je Marija Husar koja je publiku uvela u blagdansko raspoloženje pjesmom 'U to vrijeme godišta'.

Iva Lulić 

Da joj nastupi pred djecom donose poseban osmijeh na lice, otkrila je i pjevačica Lana Jurčević. 'Nastupi i druženja s djecom za mene su uvijek rehabilitacija. Ovako provesti nedjelju je jednostavno dan iz snova. Naravno, potpuno je drugačije nastupati za djecu i za odrasle, ali ja nekako najbolje i znam s djecom i uvijek uživam kad dijelim pozornicu s najmlađima. Također, kada se svemu pridoda i činjenica kako ovakvi koncerti imaju i neku dublju poruku, zaista mi je užitak sudjelovati. Mislim da je danas jako bitno paziti i kontrolirati koliko vremena djeca provode na društvenim mrežama i općenito koliko su u doticaju s tehnologijom i tu ponajviše smatram da roditelji imaju najveću ulogu i dužnost', naglasila je Lana.

Iva Lulić Christmas Story koncert

Osim kvalitetnog druženja, zabave i simboličnog obilježivanja blagdanske sezone, ovaj koncert imao je i veću poruku i donatorsku priču. Cilj je osvijestiti djecu i roditelje, te sve koji su u doticaju s mladima da je važno živjeti stvarne živote i razvijati stvarne talente. Osvještavamo koliko su najmlađi sve više vezani i često ovisni o novi tehnologijama, društvenim mrežama, a iza čega se nerijetko krije i mnogo nasilja, narušavanja samopouzdanja i stvarnih životnih vrijednosti. Ovim koncertom željeli smo potaknuti mlade na razvijanje svojih talenata, autentičnost te pametno korištenje društvenih mreža, igrica i tehnologije općenito. Sve se održalo pod geslom 'Na manjima svijet ostaje'. Želimo im poručiti da nisu sami i da ih netko sluša, pa tako i vrijedni volonteri Hrabrog telefona koji su tu za sva njihova pitanja i probleme i po pitanju ovisnosti o internetu, zlostavljanja na mrežama ili bilo kakvih loših osjećaja o kojima jednostavno žele razgovarati. Zato se dio sredstava od prodanih karata donirao udruzi Hrabri telefon.