Hrvatska publika poznaje ih po emisiji ‘Renovator’ u kojoj renoviraju tuđe domove, ali ovaj bračni par ima i druge zajedničke interese, primjerice kuhanje. Iako je Joanna nešto vještija, brojna jela za svoju obitelj pripremaju zajedno. Tako je nedavno objavljena njezina knjiga recepata ‘Magnolia Table, Volume 2’ prepuna sjajnih recepata i vrhunskih fotografija. “Nadam se da će ova kuharica inspirirati ljude i ohrabriti ih da eksperimentiraju u kuhinji. I sama često isprobavam recepte i ne uspiju mi baš svaki put, ali uvijek naučim nešto novo”, govori Joanna.
Kukuruzni kruh s jalapeño papričicama
4 žlice maslaca, rastopljenog i potom ohlađenog na sobnu temperaturu
1 šalica oštrog brašna
1 šalica kukuruzne krupice
1 žličica soli
1/2 žličice češnjaka u granulama
1 šalica kiselog vrhnja
2 velika jaja
1 šalica kukuruza šećerca iz konzerve
1/4 šalice ukiseljenih jalapeño papričica
Pećnicu zagrijte na 190 °C. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, sol i češnjak u granulama. U srednjoj posudi pjenjačom umutite rastopljeni maslac, vrhnje i jaja. Tekuće sastojke dodajte u suhe, a potom dodajte kukuruz i jalapeño papričice. Maslacem premažite kalup za pečenje (smjesu možete uliti i u kalupe za muffine) i zagladite vrh. Pecite u gornjoj trećini pećnice dok čačkalica zabodena u sredinu ne iziđe čista, odnosno otprilike 50 minuta (ako pečete u kalupima za muffine vrijeme pečenja se skraćuje). Poslužite s maslacem i/ili medom, a kruh je sjajan i uz slasni čili. Kruh je najbolji isti dan, ali može stajati na sobnoj temperaturi do tri dana, a u tom ga je slučaju poželjno zagrijati.