Što to veže princa Williama i nogometnog trenera Slavena Bilića?

Razgovarali o ozbiljnim temama

Profimedia

Prije točno dvije godine, bivši hrvatski reprezentativac ali i izbornik Slaven Bilić, prvi je puta upoznao članove kraljevske obitelji, princa Williama i Kate Middleton. S obzirom na to da 51-godišnja nogometna legenda ostvaruje odličan rezultat s engleskim klubom 'West Bromwich Albion', ne čudi da ih je vojvoda od Cambridgea odlučio ponovno posjetiti.

Kako bi im čestitao, ali i kako bi promovirao kampanju 'Glavu gore', princ je iskoristio priliku kako bi razgovarao sa Slavenom, ali i cijelom momčadi. 'William je s glavnim trenerom Slavenom razgovarao o važnosti mentalnog zdravlja nogometaša, koji se tijekom karijere susreću s izazovnim situacijama. Bilo im je bitno naglasiti kako jedni drugima mogu pomoći, te kako klub može pridonijeti uspješnom građenju karijera mladih nada u budućnosti', stoji ispod kratkog video isječka koji je podijeljen na službenom Instagram profilu kraljevske obitelji.

Profimedia 

'Bilo je odlično. Velika je čast što smo izabrani od svih kluba u Velikoj Britaniji. Malo smo razgovarali o nogometu, ali više o mentalnom zdravlju igrača i kako se ja, kao menadžer, odnosim u tom pitanju s njima. Nogometaši su javne osobe i uvijek su pod povećalom javnosti. Prođu put od nule do heroja u trenu jer se u svijetu sve brzo događa. To može našteti mentalnom zdravlju. Ponekad su ove stvari samo za kameru, ali ovog puta nije bilo tako. Razgovarao je sa mnom i s igračima, bio je to sjajan posjet', komentirao je Slaven nakon spomenutog susreta.

Profimedia