Ana Rucner u bliskom odnosu s bubnjarom

Otkako se razvela od Vlade Kalembera, violončelistica Ana Rucner posvetila se sinu, no sve su glasnija šuškanja da joj je pažnju ukrao godinu mlađi riječanin Marko Duvnjak

Robert Gašpert

Posljednjih pet godina, otkako se razvela od pjevačke legende Vlade Kalembera, violončelisticu Anu Rucner nismo snimili ni s jednim drugim muškarcem. I u intervjuima često ističe da nove ljubavi u njezinu životu nema, a jedina osoba muškog spola kojoj je u potpunosti posvećena jest 13-godišnji sin Darijan. No prošli nas je tjedan itekako iznenadila prilikom dolaska na posebnu koncertnu predstavu Zagrebačke filharmonije ‘Božić kod Zimogroznih’ redateljice Petre Radin, održanu u KD-u Vatroslava Lisinskog. I to ne zato što je na predstavu namijenjenu najmlađima došla bez sina, nego zato što je na nju povela bubnjara Marka Duvnjaka. Iako već neko vrijeme surađuju, a nedavno su zajedno svirali i na njezinim nastupima u Kini, gdje je Ana velika zvijezda, zajednički dolazak u Lisinski i druženje u slobodno vrijeme naveli su estradne kuloare na glasine da njihov odnos nije isključivo poslovan. Sumnju potpiruje i fotografija na kojoj se čini kao da su se uhvatili za ruke. Je li odnos prerastao u nešto više od puke suradnje, od Ane nismo uspjeli doznati.
- Svratila sam na premijeru nove predstave moje drage prijateljice, redateljice Petre Radin. Ovih se dana intenzivno pripremamo za turneju po Kini koja uskoro počinje. U pauzi između proba došla sam podržati rad prijateljice u društvu kolege iz benda koji sa mnom nastupa u Kini - rekla je za Story.
No zanimljivo je da je Ana u Lisinskom fotografima pozirala sama i tek se poslije pridružila Marku koji ju je čekao da riješi službeni dio. Dvoranu su napustili zajedno, a Ana ga je na izlazu upoznavala s kolegama i suradnicima koje je srela.

Robert Gašpert 

No ni 35-godišnji Riječanin nije potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti. Glazbenik koji je prošle godine drugi put proglašen najboljim pop-rock bubnjarom u Hrvatskoj član je benda međunarodne pop zvijezde Andreasa Gaba­liera s kojim je 2012. odradio prvu turneju pod nazivom Volks Rock’n’Roller Tour.
- Za mene su se otada počele događati nevjerojatne stvari. Počeo sam dobivati pozive za najprestižnije sajmove glazbene opreme. Danas opremu dobivam besplatno, a nekad sam o tome samo sanjao. Osim toga, dobio sam pozivnicu za nastup na događaju Drum Camp - Blood, Sweat and Tears u sklopu Frankfurt Musikmessea, najvećega europskoga glazbenog sajma, zajedno s najvećim svjetskim bubnjarskim imenima kao što su Karl Brazil, Mikkey Dee, Brian Tichy, Jost Nickel i Mike Terrana - ispričao je prije dvije godine za Ve­čer­nji list Marko koji je završio glazbeno obrazovanje za trubu, ali počeo je svirati i bubnjeve.
- Sa 12 godina pridružio sam se bendu Faloti, koji je postao tinejdžerska senzacija. Isto­dobno sam pohađao i elektrotehničku školu. Kao ses­sion bubnjar, počeo sam svirati bubnjeve, udaraljke i trubu za razne hrvatske bendove - Belfast Food, Beatles Revival Band... Svirao sam bubnjeve i za Claudiju Beni, tadašnju predstavnicu Hrvatske na Euroviziji - objašnjava.
Iako se o njegovu ljubavnom statusu ne zna puno, otkrio je kakve ga žene mogu privući.
- Važni su mi pozitivna energija, povjerenje i razumijevanje. Sviđaju mi se žene bez predrasuda o glazbenicima. Kad nekog volim, onda dajem sve, a to očekujem i od druge strane - otkrio je Marko na kojeg žene padaju i zbog brojnih tetovaža koje krase njegovo tijelo.
- Na ruci imam lava jer sam u horoskopu Lav, a ispod njega mi je tetoviran djembe, afrički bubanj, inače prvi instrument na planetu. Na nozi imam Animala iz ‘Muppet Showa’ jer su me svi povezivali s njim dok sam svirao. Sve mi tetovaže znače nešto - kaže.