Božićni blagdani su pred vratima, a s njima i sve veće gužve u trgovinama. Iako božićne pjesme već od studenog potiču kupce da obave blagdanski shopping i 'zaoru' dublje u novčanik, većina ljudi ipak čeka zadnji čas da izaberu poklone kojima će usrećiti svoje najmilije pod božićnom jelkom. No jedna od njih definitivno nije bivša voditeljica RTL-a, 37-godišnja Antonija Stupar Jurkin. Majka dvoje djece, petogodišnjeg sina Ivana i osmogodišnje kćerkice Paole, koje je dobila u braku sa suprugom Ivanom, s kojim je izmijenila bračne zavjete 2004. godine, otkrila je za Story.hr kako njena obitelji slavi Božić i koji su njihovi božićni rituali.
Kako je posljednjih godina sve prisutniji trend kićenja jelke puno prije Badnjaka, Antonija nam je priznala je li i ona podlegla tome. 'Dekoraciju sam obavila prije dva tjedna, postavila sam bor, ali čekam Badnjak da ga okitimo', rekla je.
Vječnu dilemu, je li bolji umjetni bor ili pravi, Antonija je odavno razriješila, a otkrila je i jedan svoj trik koji joj pomaže da bude potpuno zadovoljna svojim izborom. 'Preferiram umjetne jelke jer ne ispadaju iglice i kad pronađeš onu savršenu, imaš ju zauvijek. Minus je miris jelke, ali i za to imam riješenje. Mirisne svijeće. Jednostavnije je s umjetnom jelkom, ja svoje već drugu godinu zaredom vješam za plafon i od jelke radim malu umjetničku, svjetlucavu instalaciju... Volim neobične, neočekivane, oku ugodne mini promjene', rekla je bivša voditeljica koja je prije karijere u RTL-u radila kao model u Milanu.
Otkrila je i svoj recept kako izbjeći stres predblagdanskih gužvi u trgovinama. 'Poklone uvijek riješim u studenom jer ne volim predblagdanske gužve i ne volim taj stres, tako da već godinama mirna dočekujem Božić', kazala je Antonija, koja živi mirnim obiteljskim životom u seoskoj sredini u Odri. Njena i šira obitelj za Božić se okupe i proslave ga tradicionalno, a takav je i njihov blagdanski stol. Pritom su neka jela i slastice jednostavno nezaobilazni i Antonija im se posebno raduje.
'Blagdane uvijek provodimo u krugu obitelji, zajedničkom druženju, otvaranju poklona... ne držimo se nekog posebnog protokola. Za blagdanski meni je zadužena mama... A on je uvijek klasičan, nezaobilazna moja omiljena francuska, a od kolača umirem za mađaricama koje moja mama, ali stvarno najbolje radi na svijetu', rekla je.
Mnogima je, kao i njoj, teško odoljeti blagdanskim delicijama pa nas je zanimalo koliko pritom uspijeva paziti na liniju. 'Za liniju ne brinem jer redovito vježbam', odgovorila je bez pol muke i za kraj otkrila kako namjerava ispratiti staru i dočekati Novu 2020. godinu: 'Novu godinu ćemo provesti u krugu prijatelja'.