Željko Bebek: 'Prošlo je vrijeme u kojem je 'šiba izašla iz raja''

Progovorio o vlastitim odgojnim metodama

Robert Gašpert

Legendarni glazbenik, 74-godišnji Željko Bebek, osim dugogodišnjom glazbenom karijerom i uspjehom koji je ostvario na poslovnom planom, svakako se može pohvaliti i onim na privatnom. Vitalni glazbenik ponosni je otac četvero djece i djed četvero unučadi, a u posljednjem intervjuu za Azru dotaknuo se, između ostalog, i teme roditeljstva i vlastitih metoda odgoja gdje je iskreno priznao kako su vremena u kojima se smatralo da je 'šiba izašla iz raja', za njega odavno prošla.


'Nikada nisam preispitivao svoje metode odgoja jer mi je jako važno mišljenje djece i tu sam jako demokratičan. Emotivan sam čovjek i sada kad su moja djeca odrasla, najmlađa kći ima 15 godina, to više nije vrijeme kad se ljubav ispoljava zagrljajem, poljupcem, nosanjem, ali u svakom slučaju prema njima nastojim biti što je moguće bliskiji, što je moguće tiši, što je moguće razumljiviji, strpljiviji, da ih shvatim, što oni žele i trebaju, a da i oni nauče kako se gradi najbolji međusobni odnos', započeo je glazbenik koji je u 22 godišnjem braku sa suprugom Ružicom dobio 16-godišnjeg Zvonimira i 15-godišnju Katarinu, dok iz prijašnjeg braka ima odrasle kćeri Silviju i Bjanku.


Također, glazbenik se osvrnuo i na izreku kako je 'šiba izašla iz raja' kada je riječ o odgoju djece. 'Ako želiš dobre rezultate kao roditelj, onda moraš dobro razumjeti dijete. Prošla su vremena teških drilova koji su se u srednjem vijeku upotrebljavali, kada je 'šiba izašla iz raja', koja je vrijedila da bi dijete nešto napravilo', iskreno je rekao 74-godišnjak koji ne skriva koliko je ponosan na osobe u koje su njegova djeca izrasla.