Zna se što kraljica misli o odlasku Meghan i Harryja

Slijedi kaos na dvoru?

Profimedia

Vijest koja je jučer šokirala cijeli svijet itekako je ona da princ Harry i njegova supruga Meghan odstupaju s kraljevske dužnosti. Iako se mjesecima nagađalo o tome, sada je par napokon to i potvrdio. Ova je vijest s kraljevskog dvora odjeknula poput praska, a vojvoda i vojvotkinja objasnili su detalje takve odluke u podužoj objavi na službenom Instagram profilu. Odmah nakon njihove objave krenule su rasprave o njihovom odlasku, a mediji su se dotaknuli i mišljenja kraljice Elizabete.

Profimedia 

Sudeći prema svemu, čini se da nitko drugi u obitelji nije znao da će se ovo dogoditi. Jedna od njih je i 93-godišnja kraljica koja nije bila upućena u planove svog unuka i njegove supruge. 'BBC' izvještava da je dvor razočaran njihovom objavom, koja je uzdrmala svjetsku javnost. 'Meghan i Harry nisu se konzultirali ni s jednim članom kraljevske obitelji prije no što su objavili vijest o odstupanju s dužnosti i svi su razočarani. Izvor iz palače tvrdi da se članovi obitelji osjećaju povrijeđeno', objavio je na Twitteru dopisnik BBC-a Johnny Dymond.

Svi su razočarani

Baš kao obitelj, ni obožavatelji nisu oduševljeni. Upravo taj potez dobio je ime 'Megxit', jer se upravo bivša glumica, sada vojvotkinja od Sussexa smatra razlogom ovog razdora. 'Meghan Markle uništila je kraljevsku obitelj', rekla je jedna obožavateljica s kojom se složio i poznati voditelj Piers Morgan, koji je već nekoliko puta kritizirao vojvotkinju. 'Ljudi kažu da sam prekritičan prema Meghan Markle, ali ona je ostavila svoju obitelj, svojeg oca, većinu svojih starih prijatelja, razdvojila Harryja i Williama i sad je razdvojila Harryja od kraljevske obitelji', rekao je 54-godišnjak.

Profimedia 

Podsjetimo, Meghan i Harry najavili su da planiraju biti financijski neovisni dok će život balansirati između Velike Britanije i Sjeverne Amerike. 'Ovakav geografski balans omogućit će nam da sina odgajamo uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, dok ćemo s druge našoj obitelji osigurati prostor i mogućnost da se usredotočimo na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta. Radujemo se dijeljenju svih detalja ovog uzbudljivog koraka, dok ćemo nastaviti surađivati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, Princem od Walesa, Vojvotkinjom od Cambridgea i ostalim važnim članovima', dio je spomenute poruke.

Profimedia