S NJIME POGINULA I KĆI Svijet oplakuje legendarnog košarkaša

Odlatak 'Crne mambe'

Profimedia

Kobe Bryant, legendarni američki bivši košarkaš, preminuo je u padu zrakoplova u 42. godini života, prenosi TMZ. Nesreća se dogodila jučer ujutro, kada je Kobe, zajedno s još osmero ljudi, privatnim zrakoplovom letio iznad Kalifornije. Vatru, koja je prema nekim izvorima uzrok nesreće, nije nitko preživio, a točni uzroci nesreće još se istražuju.

U padu helikoptera prema posljednjim informacijama, poginulo je čak devetero osoba, a među njima je bila i Bryantova 13-godišnja kćer Gianna. Bryant je ukupno imao četiri kćeri sa suprugom Vanessom.

Profimedia 

Američki mediji prvo su pisali o petero poginulih, ali je policija na press-konferenciji objavila kako je u letjelici bilo čak devet osoba. Mediji špekuliraju da su osim Bryanta i kćeri poginuli pilot, još jedna mlada košarkašica i njen otac, a za ostale poginule saznali smo tijekom obraćanja šerifa okruga Los Angeles.

Profimedia 

Kobe Bryant bit će upamćen kao član NBA momčadi Los Angeles Lakersa, za koje je igrao tijekom cijele svoje 20-godišnje karijere. Iza sebe je ostavio suprugu, bivšu glumicu Vanessu Bryant, s kojom je bio u braku 19 godina, a imaju i četiri kćerke: 16-godišnju Nataliu, trogodišnju Bianku i šestomjesečnu Capri i te pokojnu 13-godišnju Giannu.