Darija Mikulandra Žanetić progovorila o povratku na posao

Bivša HRT-ova voditeljica nakon dugog izbivanja s TV ekrana podijelila veliku vijest

Instagram

Bivša HRT-ova voditeljica emisije 'Zlatni Gong', 48-godišnja Darija Mikulandra Žanetić ne može biti ponosnija i sretnija. Na društvenim mrežama objavila je radosnu vijest kako je njen 82-godišnji otac Marinko zbog iznimnog doprinosa razvoju sporta primio nagradu grada Dubrovnika za životno djelo. Prilikom uručenja nagrade otac ih je svih rasplakao dirljivim govorom, a nagradu je posvetio svojoj pokojnoj supruzi bez čije bezrezervne podrške ne bi mogao imati tako plodonosnu karijeru koja je zauvijek izmijenila lice sporta u Dubrovniku nabolje. Koji su je sve osjećaji prema ocu pritom prožimali i razmišlja li o povratku u ulogu voditeljice na televizijskim ekranima nakon skoro 20 godina izbivanja, Darija je otkrila samo za Story.hr.

'Moj otac bavi se sportom 75 godina. Iako je mlad doselio iz Šibenika, Dubrovnik je otad postao njegov dom. Tijekom svih ovih godina ostvario je brojne uspjehe u nogometu i jedriličarstvu, koje je kasnije kao trener prenosio generacijama mladih Dubrovčana sportaša. Osnovao je jedriličarski klub 'Orsan' čiji je i dugogodišnji predsjednik, a za svoj neumoran entuzijazam i rad dobio je još dvije nagrade za životno djelo, državnu nagradu 'Franjo Bučar'  i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora 'Matija Ljubek', pohvalila se Dubrovčanka koja je 1998. napravila zaokret. Napustila je HRT te se udala za poduzetnika Roberta Žanetića i preselila u rodni Dubrovnik.

Darija Mikulandra Žanetić/privatni album 

'Nisam mogla biti ponosnija na njega dok je primao nagradu. Žao mi je samo što moja majka to nije doživjela. Preminula je prije devet godina, a tata je nagradu posvetio njoj. Rasplakao je svojim govorom cijelo kazalište u kojem se svečanost održala. Bez moje majke, da mu sve te godine nije davala bezrezervnu podršku, teško da bi uspio i dao sportu u Dubrovniku sve što je dao', rekla je Darija i otkrila kako je i dalje jako povezana s ocem, koji joj je od djetinjstva usadio vrijednosti rada i discipline.

 'Zbog njega sam kao mlada trenirala rukomet. Toliko je bio 'lud' za sportom da nas je sve inspirirao. No najbolji savjet u životu koji mi je dao bio je da budem poštena, dobra i plemenita, pomažem uvijek svima i slijedim svoje srce', rekla je bivša televizijska voditeljica, koja je danas majka dvoje djece i vodi agenciju za organiziranje evenata. Uz to je i voditeljica na radiju u Dubrovniku i amaterski se bavi kazališnom glumom. Organizatorica je i pokretačica festivala Midsummer Scene, koji se svako ljeto održava na splitskoj tvrđavi Lovrijenac, uprizorujući Shakespearove drame na engleskom jeziku za brojne strane turiste. Iako nije potpuno napustila ulogu voditeljice, otkrila nam je zadovoljava li ju to ili potajno žudi za povratkom pred TV ekrane u redovitom tjednom terminu.

'Nedostaje mi televizija, onaj adrenalin koji osjetiš kad se upali crvena lampica na kameri i znaš da ideš u eter. Nije to isto kao na radiju. Volim razgovarati s ljudima, posao voditeljice mi je u krvi. Iako sam tokom ovih godina dobivala ponude za povratak na televiziju, moj život i karijera sada dovoljno me ispunjavaju', kazala je za kraj Darija.