Michael Douglas slomljen, Kirkova supruga klonula na sprovodu

Obitelj, rodbina i prijatelji ispratili su legendarnog glumca

Profimedia

Shrvana obitelj i prijatelji filmske legende Kirka Douglasa, koji je preminuo u svom domu u 104. godini života, oprostili su se od njega u petak na groblju Memorijalni park Village Westwood u Los Angelesu, javlja Mirror. Na svečanoj ceremoniji bili su njegova 100-godišnja supruga Anne, koja je s njim provela 65 godina u braku i koja je od tuge klonula u kolicima dok su ispraćali lijes, a uz nju su bili 75-godišnji uplakani sin Michael i njegova supruga, 50-godišnja glumica Catherine Zeta Jones te Kirkovi sinovi, 75-godišnji Joel i 64-godišnji Peter, i unuci, 40-godišnji Cameron i 19-godišnji Dylan Michael.

Profimedia 

 Posljednji pozdrav glumačkoj ikoni došao je uputiti i 73-godišnji redatelj Steven Spielber, a sprovod je vodio Rabin David Wolpe koji je s Kirkom bio prijatelj 25 godina. 'Imao sam privilegiju recitirati mu na hebrejskom kraj njegova kreveta i dati mu posljednju pomast. U posljednjim danima bio je doma, okružen obitelji, u kući punoj cvijeća, držeći se za ruku s voljenom suprugom', rekao je Wolpe. Inače,  Michael Douglas viđen je jučer prvi put nakon očeve smrti. Glumac i njegova pomajka Anne otišli su u vilu na Beverly Hillsu koja je pripadala Kirku. Shrvani Michael gledao je u tlo dok je hodao prema kući u trapericama i crnoj vesti. Stigao je malo prije pomajke, koju je medicinsko osoblje zaštitilo plahtom kada je u invalidskim kolicima išla prema vili.

Profimedia 

Podsjetimo, vijest o Kirkovoj smrti objavio je upravo Michael na društvenoj mreži. 'Moja braća i ja s velikom tugom obavještavamo vas da je danas preminuo naš otac Kirk Douglas u dobi od 103 godine. Za svijet on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filma, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima uzor kojem svi možemo težiti. Ali za mene i moju braću bio je jednostavno Tata, za moju suprugu Catherine divan svekar, za unučad i praunučad divan djed, a za suprugu Anne divan suprug. Kirk je dobro proživio svoj život, a njegova filmska ostavština će nadahnjivati generacije. Bio je filantrop, koji je radio i pomagao drugima u nadi da će pridonijeti miru na planetu. Završit ću ovu poruku riječima koje sam mu rekao na posljednjem rođendanu: Tata, jako te volim i ponosan sam što sam tvoj sin', napisao je.

Profimedia