Domaći glumac priznao: 'Jednom sam zablokirao'

Sasvim iskren

Instagram

Domaći glumac, 36-godišnji Zoran Pribičević kojeg se domaća publika sjeća po debitantskom nastupu u seriji 'Zabranjena Ljubav', zbog poslovnih obveza živi na relaciji Zagreb-London. Osim angažmana u britanskoj seriji u kojoj će tumačiti ruskog specijalca, glumac je demonstrirao avanturističku stranu pa je nedavno održao prvi stand-up nastup u glavnom gradu Velike Britanije. Tim povodom je za Story.hr progovorio o planovima za budućnost, što čini dobrog stand-up komičara te je li ikad 'zablokirao' pred publikom.

'To mi je bila davna želja i kroz godine je jednostavno rasla, sazrijevala i sad sam odlučio da je pravo vrijeme da imam dovoljno iskustva i dobro materijala da dođem u London i pokažem što znam', rekao je Zoran otkrivši kako razrađuje novi materijal pred nastup. 'To su sve 'fore' koje sam malo po malo skupljao i pisao godinama kad bi mi došla inspiracija. Najčešće su to situacije iz svakodnevnog života koje onda odmah bacim na papir pa ih kasnije razrađujem', kaže glumac te ističe kako je stand-up puno stresniji oblik umjetnosti od glume pred kamerama upravo zato što se od osobe očekuje da nekoga nasmije. 

'Najveću tremu u životu sam osjetio upravo na stand-up nastupu. Čak sam jednom i 'zablokirao', no nije to ništa strašno. Preživi se sve, snađeš se, improviziraš i na posljetku s vježbom postaješ bolji. Upravo taj adrenalin i sreća kad nekog nasmiješ je ono što me privlači u svemu tome', iskren je bio miljenik domaće publike koji kaže da se prije nastupa voli jako dobro pripremiti jer se tad osjeća najbolje. 'Uz dobru pripremu mogu biti puno opušteniji i još ako je publika dobra onda se dogodi neka divna interakcija i suigra', obznanio je glumac koji ističe da mu je najdraža tema na pozornici muško-ženski odnosi, no kako kaže, razlika između domaćeg i stranog humora je osjetna. 

'U Londonu postoji na stotine nacija i zapravo svaka nacija ima neki svoj smisao za humor, mentalitet i slično. Nekom Britancu neće biti razumljiva i smiješna fora u Hrvatskoj. Ali dobar humor je svugdje dobar, samo najteže je prilagoditi ga da bude svakom lako razumljiv. Zato su u tome Amerikanci i Britanci majstori. U Hrvatskoj ima odličnih komičara i zadnjih godina je scena sve jača i ljudi sve više odlaze na stand-up nastupe', kaže Zoran koji je se u stand-upu okušao prvi put prije punih 14 godina. 

'Nastupio sam još davne 2006. godine, praktički u početcima modernog klupskog stand-upa u Hrvatskoj. Bilo je to sa Studijom Smijeha i Martinom Orsag, Markom Oreškovićem, Peđom Bajovićem, Zoranom Tučkarom... Stara Garda', rekao je kroz smijeh, a za odgovor na pitanje što čini dobrog komičara nije dvojio niti sekunde. 'Prvo mora imati neki prirodni duh i talent da privatno može zabaviti i nasmijati ljude, a drugo, mora imati velika muda', ustvrdio je te naposljetku otkrio zašto mu se konstantno dodjeljuje epitet svestrane osobe. 'Sada radim na velikom unaprjeđenju moje aplikacije 'Pričalica' koja će imati još neke svjetski neviđene opcije. Osim toga pripremam seriju skečeva za jednu platformu i u pregovorima sam za jednu novu britansko-američku seriju', zaključio je Zoran.