Poznati Hrvati pod maskama na karnevalima diljem Hrvatske

Prilika kad na jedan dan mogu biti netko drugi

Instagram

Jučerašnji je dan bio rezerviran za karnevalske povorke. Hrvatski su se gradovi natjecali za što bogatiju, veseliju i raskošniju povorku, a Riječki karneval i Samoborski fašnik i ove su godine privukli najviše domaćih i stranih turista svojom raznovrsnom ponudom.

Takve su jučer posjetili i mnogi poznati Hrvati, a neki od njih su se čak odlučili i priključiti maskiranjem. 38-godišnji Ivan Vukušić, voditelj popularne HRT-ove emisije, 'The Voice' i njegov prijatelj, 35-godišnji pjevač Marko Tolja, maskirali su se u zaštitnike Europske prijestolnice kulture, grada Rijeke, po uzoru na britansku kraljičinu stražu.

I u obitelji sportskog direktora Rukometne reprezentacije, Igora Vorija, jučer se pripremalo 'punom parom', a ulogu vizažista svoje šestogodišnje kćeri  Nike preuzeo je otac, 39-godišnji Igor Vori. Svoju su kći odjenuli kao havajsku djevojčicu koja podsjeća na glavni ženski lik iz poznatog dječjeg crtanog filma, 'Moana'. 

Svoju je djecu za Samoborski fašnik odlučila maskirati i 34-godišnja glumica Mirna Medaković. Pored fotografije svojih dvogodišnjih blizanki, Zore i Kaje, napisala je: 'Elza i Ana u Samoboru', čime aludira na to da su njene djevojčice odjevene u poznate likove, također sestre iz crtanog filma, 'Snježno kraljevstvo'. 

Na Samoborski fašnik, odjevena u kostim lavice, došla je i jedna od najboljih skijašica svijeta, 27-godišnja Rea Hraski koja je nedavno ekskluzivno za Story progovorila o predrasudama te konkretnim teškoćama s kojima se nosi kao gluha osoba. Rea je sa sobom na fašnik povela i veselo društvo, prijateljicu i njezinog psa koji su imali 'matching' kostime jagode.

Instagram 

Sudeći po fotografijima na njezinom Instagramu storyju, Samoborski fašnik posjetila je i hrvatska glumica i aktivistica, 38-godišnja Jelena Veljača koja je svoju četverogodišnju kći Lenu, odjenula u kostim crno-bijelog 'plišanog' zeca. 

Instagram