Dvojnik glazbenika u bijegu od policije izazvao paniku

Tek su poslije shvatili što se zapravo dogodilo

Profimedia

Australska televizijska postaja Aussie raširila je paniku među stanovnicima Australije kad je objavila vijest da je muškarac, koji jako nalikuje omiljenom britanskom 28-godišnjem glazbeniku Edu Sheeranu, u bijegu zbog pokušaja prevare i izvlačenja novca i da je za njim u tijeku velika policijska potraga, javlja The Mirror. Tek se kasnije saznalo da je vijest lažna i da je potekla sa satirične Facebook stranice koja je objavila fotografiju iz policijskog dosjea dilera droge iz Velike Britanije.

Facebook Screenshot 

 Zafrkanti na Facebooku su napisali kako je 'Ed' uhićen zato što se predstavljao kao slavni glazbenik i čelnike triju crkvi tražio novac u zamjenu za nastup u kojem bi pred vjernicima otpjevao Sheeranov veliki hit 'Shape of You'. No nisu svi novinari shvatili da je riječ o šali. 'Today Show' Kanala 9 australske televizije prenio je vijest o čovjeku koji je uvjerio glavešine crkvi da je Sheeran i nastupio pred njihovim vjernicima. 'Kad su pastora upitali zašto je povjerovao da bi pravi Ed Sheeran nastupao za honorar od 35 dolara i sendvič, odgovorio je kako je pomislio da je Edu loše krenulo u životu', rekli su u prilogu, a voditelj je cinično dodao komentar o lažnom Sheeranu: 'Čini se kako njemu treba puno više od sendviča'.

Profimedia 

Tekst originalne lažne vijesti objavljene na Facebooku glasio je: 'Policija intenzivno traga za Ronnie Williamsom Jr. zbog prevare. Lažno se predstavio crkvama i uvjerio ih da je Ed Sheeran. Ako imate bilo kakve informacije o njemu ili znate gdje se nalazi, odmah nam javite'. Na kraju su novinari u emisiji 'Chesire Live' na jednoj od australskih postaja otkrili identitet Sheeranovog dvojnika. Riječ je o 38-godišnjem Andrewu Campbellu, koji je završio iza rešetaka prije četiri godine zbog posjedovanja kokaina i heroina.

Story 

 Podsjetimo, Eda ovakve vijesti ne mogu uznemiriti jer se kupa u bogatstvu. Nakon što je prošle godine gotovo 'poduplao' svoje bogatstvo u odnosu na 2018., zaradivši preko 170 milijuna dolara, pjevač je proglašen najbogatijom britanskom poznatom osobom mlađom od 30 godina. Time je svrgnuo s trona pjevačicu Adele, koja je prošle godine zaradila 'samo' 147,5 milijuna funti.