Nije mogla dobiti ulogu pa je radila u supermarketu

Voli prkositi konvencijama

Profimedia

Zvijezda serije ‘Ubijanje Eve’ od svoje 12. godine pokazuje izniman talent za glumu, ali ne skriva kako u nekim fazama nije mogla dobiti niti jednu ulogu, zbog čega je radila i u supermarketu.

Posljednja godina dokaz je da je Britanka Jodie Comer nezaustavljiva sila na glumačkoj sceni. Zahvaljujući ulozi sociopatkinje Villanelle u seriji ‘Ubijanje Eve’, nagrađena je Emmyjem i Baftom, a 26-godišnjakinja rodom iz Liverpoola iza sebe ima cijelu vojsku strastvenih obožavatelja milenijalaca. Zašto je osvojila simpatije publike i kritike, možete doznati petkom na Drugom programu HTV-a u kasnonoćnom terminu u kojem se prikazuje serija.

Profimedia 

Comer je otkrivena potpuno slučajno kada je sa 12 godina održala dramatičan monolog na jednom kazališnom festivalu. Zahvaljujući tome, dobila je ulogu u radijskoj drami i tako zaradila prvih 200 funti. Od tada je nastavila raditi - na televiziji, ali i u lokalnom supermarketu.
- Sjećam se razdoblja kada nisam mogla dobiti niti jednu ulogu. Kada sam počela odlaziti na audicije za koje sam mislila da sam dobar kandidat, počela sam ih dobivati - rekla je glumica o prošlim vremenima.
Javnosti je poznata po ulogama u serijama ‘My Mad Fat Diary’ i ‘Dr. Foster’, ali tek je u ‘Ubijanju Eve’ dobila priliku pokazati raskoš svojega talenta.

Profimedia 

- Eve je pametna operativka sigurnosne službe kojoj je dosadno jer njezin uredski posao ne ispunjava maštanja o špijunaži. Villanelle je otmjeni, talentirani ubojica i voli luksuz koji joj njezin nasilni posao pruža. Te dvije izrazito inteligentne žene naći će se u igri mačke i miša kada Eve dobije zadatak da pronađe i uhvati Villanelle, koja s velikom strašću i maštovitošću pristupa svakom ubojstvu. Mnogi komentiraju kako je serija brutalna i nasilna, ali mislim da su ubojstva snimljena vrlo otmjeno - govori Comer ističući žensku dinamiku serije.
- Dosad su ovakvi žanrovi bili rezervirani za muške likove. Serija prkosi konvenciji jer imamo ženskog ubojicu i ženu koja je mozak operacije. I žene mogu biti nestašne, originalne, lukave te britka humora - zaključuje.