POZNATE MAME OTKRILE Pet načina kako zabaviti djecu u izolaciji

Što raditi?

Instagram

Vrijeme u izolaciji zna biti naporno, no zamislite kako je tek onima koji su nemirniji od nas - djeci. Odlazak u školu, na treninge, u parkove i druge razne aktivnosti roditeljima pruža šansu da predahnu, no sada te opcije nema. Za vas smo izvukli pet načina kako 'smiriti klince' kada su primorani biti u kući po cijele dane. 

 1. Igrajte se s njima. Dječja igra nije samo za vaše dijete i njegove odnosno njezine vršnjake. Stručnjaci kažu, roditelji trebaju aktivno sudjelovati u djetetovoj igri. Razgovor i smijeh kroz igru pružaju djeci čvrste osnove za daljnje komunikacijske vještine. A možete se i vi zabaviti i malo pobjeći u svijet mašte. Godit će vam. To zna i Ella Dvornik koja sa svojom Balie Dee često sudjeluje u raznim igrama. 

Instagram 

 2. Priredite im zabavnu kupku. Ovo je 'ubijanje dvije muhe jednim udarcem'. Priredite im kupku koju ćete napuniti zabavnim igračkama ili lopticama. Voda opušta, to znaju mnogi, a u kombinaciji s igračkama ili lopticama bit ćete mirni bar neko vrijeme. Metodu smo vidjeli kod Ane Stepančić, supruge našeg rukometaša Luke. Njihov četverogodišnji Jakov odobrava!

Instagram 

 3. Naučite ih kuhati. Izolacija je pravo vrijeme za to - imat ćete mnogo vremena za objašnjavanje, ali i za eventualno čišćenje (ako bude potrebno). Nasreću, Nika i Petar Vori već su 'maheri'. Palačinke su pekli pod budnim okom majke Olje Vori, supruge našeg bivšeg rukometaša Igora Vorija.

Instagram 

 4. Dajte im da glume. Nika Vori, osim palačinki, pokazala je još jedan talent - odličan smisao za glumu. Tako se pojavila kao plivačica na nekoj egzotičnoj plaži. Tko zna, možda otkrijete neki novi talent.

Instagram 

 4. Korisno i zanimljivo. Ako je vaše dijete malo starije - poput Zoe, kćeri glumice Bojane Gregorić Vejzović i glumca Enesa Vejzović, dokumentarci mogu biti dobro rješenje. Desetogodišnjakinja je poslijepodne provela gledajući dokumentarne filmove o životinjama s mamom. 

 5. Mazite se. Ljubavi nikad dosta, a pogotovo u ovakva 'krizna' vremena. Glumica Jelena Veljača pokazala je da kod nje vlada, kako sama kaže, 'piramidalno tješenje'. Stručnjaci kažu da je kontakt vrlo važan, kako bi se stvorila privrženost, koja automatski stvara osjećaj sigurnosti. Kontakt je važan kroz cijeli život svake osobe, jer bez kontakta dolazi do poremećaja tlaka, disanja, rada živčanog sustava i pulsa.