Kennedyjeva unuka nestala sa sinom, obitelj smatra da nisu živi

Još jedna tragedija u njihovoj obitelji

Profimedia

Maeve Kennedy McKean, unuka američkog senatora Roberta F. Kennedyja i njezin osmogodišnji sin Gideon prošli su tjedan nestali u zaljevu Chesapeake, gdje su s ostatkom obitelji uživali daleko od pandemije koronavirusa. Kako je u petak objavila američka obalna straža, obustavljena je 26-satna potraga za dvoje članova obitelji Kennedy. Sumnja se da se čamac u kojem su se majka i sin nalazili prevrnuo i da su se, nažalost, utopili, piše CNN. Kako su istaknuli članovi američke obalne straže, ovo je bio jedan od najtežih slučajeva s kojim su se suočili.

Profimedia 

Dužnosnici američke obalne straže dobili su izvještaj da su 'dvije osobe viđene kako pokušavaju doći do obale', 16 kilometara južno od Annapolisa u Marylandu te da poslije 'više nisu viđeni', pisalo je u priopćenju objavljenom u petak. Iako je u spomenutih 26 sati pretraženo skoro šest tisuća kilometara, potraga je završila bez konkretnog odgovora. Kanu je pronađen, ali bez osmogodišnjaka i njegove majke Maeve. Upravo se zbog toga smatra da su se utopili.

Profimedia 

'Bili smo u samoizolaciji u praznoj kući u vlasništvu Maevine majke u zaljevu Chesapeake, nadajući se da ćemo tako djeci pružiti više prostora nego što imamo kod kuće. Nakon što su Gideon i Maeve igrali kickball pored male plitke uvale iza kuće, lopta je završila u vodi. Uvala je zaštićena i puno je mirnije nego u zaljevu. Pola sata kasnije primijetio ih je netko s kopna i pozvao policiju. Poslije toga ih više nitko nije vidio. Policija je pronašla kanu', ispričao je za medije potreseni suprug i otac David, koji još ne vjeruje što se dogodilo. Cijela je obitelj potresena zbog svega što se dogodilo. S obzirom na to da obitelj vjeruje kako su Maeve i Gideon preminuli, zamolili su javnost za privatnost.

Pola sata kasnije primijetio ih je netko s kopna i pozvao policiju. Poslije toga ih više nitko nije vidio. Policija je pronašla kanu

Inače, ovo je još jedna u nizu nesreća koje su zahvatile obitelj Kennedy. Naime, djed nestale Maeve, Robert F. Kennedy i ujak njezine majke, bivši predsjednik John F. Kennedy ubijeni su, a John F. Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn stradali su u zrakoplovnoj nesreći.