'Morali smo pobjeći da spasimo živu glavu'

Glazbenica progovorila o teškom djetinjstvu

Instagram

Pjevačica Rita Ora progovorila je o svom teškom djetinjstvu na Kosovu, odakle je porijeklom i odakle je s obitelji morala pobjeći zbog rata dok je bila jednogodišnja djevojčica, javlja Vogue Arabia. Spašavajući živu glavu, s majkom, ocem i sestrom Elenom 29-godišnja pjevačica pobjegla je u Veliku Britaniju, gdje je odrastala okružena s 'puno predrasuda i osude', priznala je.

Instagram screenshot 

 No usprkos tome što su joj se britanski vršnjaci izrugivali jer je drugačija, uspjela je steći puno prijatelja među 'svojim' izbjeglicama i bila je sretna što je pobjegla od krvoprolića koje je trajalo deset godina i u kojemu su poginule tisuće ljudi, a više od milijun Albanaca bilo je prisiljeno napustiti zemlju.  Ritina mama psihijatrica i otac ekonomist tako su započeli život u Velikoj Britaniji od nule, prisjetila se pjevačica. 'Izabrali su London zato što je tata volio glazbu i kulturu tog grada, ali možete samo zamisliti koliko im je bilo izuzetno teško uklopiti se ondje i izgraditi život', kazala je.

Instagram screenshot 

  'Često su me u školi pogrdno nazivali izbjeglicom, ali srećom sam se sprijateljila s puno djece poput mene, koji su bili izbjeglice. Zajednička sudbina nas je spojila', otkrila je pjevačica koja posjećuje rodno Kosovo kad god je prilici, a i ponosna je vlasnica tradicionalne kosovske narodne nošnje te zna plesati njihov narodni ples.