SAMO ZA STORY Ana Rucner progovorila o novoj vezi

Prvi muškarac s kojim violončelistica Ana Rucner javno razmjenjuje nježnosti šest godina nakon razvoda od Vlade Kalembera je bubnjar Marko Duvnjak

Robert Gašpert

Dok jedni zbog pandemije koronavirusa žive pod povećanim oprezom, ima i onih koji su se potpuno opustili. Naravno, ne u zdravstvenom smislu, nego tako da se više ne brinu pretjerano zbog toga tko bi mogao svjedočiti njihovoj intimi. Centar Zagreba proteklih je tjedana ionako prazan, a samo rijetki šeću Trgom bana Josipa Jelačića. Stoga ni domaće zvijezde tamo više ne očekuju fotografe. Tako su vjerojatno razmišljali i violončelistica Ana Rucner te bubnjar Marko Duvnjak koji su prošlotjednom šetnjom potvrdili ono što smo pisali još u prosincu - da ih veže nešto više od prijateljstva. Naime, njih su dvoje neko vrijeme sjedili i uživali u suncu na glavnome zagrebačkom trgu, a kada su odlučili krenuti dalje, uhvatili su se za ruke. Kada smo nazvali Rucner za komentar, kratko nam je rekla:
- Ohrabrila sam se izići u prvu šetnju nakon višetjedne karantene, i da, u jako lijepom i ugodnom društvu.

Robert Gašpert 

Ovo je zapravo prvi put u šest godina, otkako se razvela od glazbenika Vlade Kalembera, da je 37-godišnja Zagrepčanka u javnosti snimljena s nekim drugim muškarcem, i to u ovako romantičnoj atmosferi. Dosad je uglavnom bila posvećena karijeri i brizi o njihovu sinu Darijanu, rođenom 2006. godine. S obzirom na to da je on sad već stariji, uspješna glazbenica ima vremena posvetiti se i svojemu privatnom životu. Nije poznato kada su točno započeli vezu, ali njihov se odnos intenzivirao tijekom zajedničkog rada. Prošle su godine zajedno svirali na njezinim nastupima u Kini, gdje je Ana velika zvijezda, pa se nagađa da su se negdje na putu rodile i simpatije. Već potkraj prošle godine zajedno su se pojavili na koncertnoj predstavi Zagrebačke filharmonije ‘Božić kod Zimogroznih’ redateljice Petre Radin koja je održana u KD Vatroslava Lisinskog. Tada su nastojali ne privući previše pozornosti. Ana je u Lisinskom na fotografima pozirala sama i tek se poslije pridružila Marku, koji ju je čekao dok riješi službeni dio. Dvoranu su napustili zajedno, a Ana ga je na izlazu upoznavala s kolegama i suradnicima koje je srela. Slično je bilo i u ožujku na zagrebačkoj promociji njezina albuma ‘Croatian Heritage’, na koju je stigao i Marko, ali se skrivao od znatiželjnih kamera i fotoobjektiva. I tada su mediji tražili od Ane da komentira njihov odnos, ali ona je samo kratko rekla za RTL:
- Kada bih imala pored sebe partnera s kojim bih otišla u zajednički život, onda ga ne bih skrivala. Ne osjećam se komotno govoriti o privatnom životu. Tijekom braka naučila sam da neke stvari trebaju ostati u četiri zida. Važno je da je čovjek sam sa sobom i u odnosu sretan. A sad, što će se dogoditi, hoću li stati pred oltar danas, sutra, to je nešto što neću skrivati.

Robert Gašpert 

Za razliku od nje, Marko se tek uči nositi sa životom pod povećalom javnosti, iako ni ovaj 35-godišnji Riječanin nije potpuno nepoznat u Hrvatskoj. Glazbenik koji je prošle godine drugi put proglašen najboljim pop/rock bubnjarom u Hrvatskoj član je benda međunarodne pop-zvijezde Andreasa Gabaliera, s kojim je 2012. odradio prvu turneju nazvanu ‘Volks-Rock’n’Roller’.
- Otad su mi se počele događati velike i nevjerojatne stvari. Počeo sam dobivati pozive za najprestižnije sajmove glazbene opreme. Danas svu opremu dobivam besplatno, a nekada sam o tome samo sanjao. Također, dobio sam pozivnicu za nastup na događaju Drum Camp - Blood, Sweat and Tears u sklopu Frankfurt Musikmessea, najvećem europskom glazbenom sajmu, s najvećim svjetskim bubnjarskim imenima kao što su Karl Brazil, Mikkey Dee, Brian Tichy, Jost Nickel i Mike Terrana - ispričao je prije dvije godine Marko u razgovoru za Večernji list. Inače, završio je glazbeno obrazovanje za trubu, ali je istodobno počeo svirati i bubnjeve.

Robert Gašpert 


- Sa 12 godina pridružio sam se bendu Faloti, u kojem sam bio bubnjar, a ubrzo je postao tinejdžerska senzacija. Pohađao sam elektrotehničku školu. Kao session bubnjar, počeo sam snimati bubnjeve, udaraljke i trubu za razne hrvatske bendove: Belfast Food, Beatles Revival Band i druge. Svirao sam bubnjeve i za Claudiju Beni, tadašnju predstavnicu Hrvatske na Euroviziji - objašnjava.
Do danas je surađivao s mnogim domaćim glazbenicima, među ostalima i s Anom. Iako se o njegovu dosadašnjem ljubavnom statusu ne zna mnogo, za spomenute je dnevne novine otkrio kakve ga žene mogu privući.
- Važni su mi pozitivna energija, povjerenje i razumijevanje. Osim toga, sviđaju mi se žene bez predrasuda o glazbenicima. Kada nekog volim, onda dajem sve, a to očekujem i od druge strane - otkrio je šarmantni Marko, na kojeg žene ne padaju samo zbog glazbenog talenta nego i zbog brojnih tetovaža koje krase njegovo tijelo. No sada će se ipak morati pomiriti s činjenicom da je njihov omiljeni bubnjar u sretnoj vezi.