Nogometaš priznao da je ubio petogodišnjeg sina: 'Nikada ga nisam volio'

Mislilo se da je preminuo od koronavirusa

instagrm

Turska, ali i svjetska javnost ostala je zgrožena nakon što je Cevher Toktaş, 32-godišnji nogometaš tamošnjeg kluba Burse Yildirimspora, priznao da je ugušio svog petogodišnjeg sina Kasima, za kojeg se do sada smatralo da je preminuo od koronavirusa. Nitko ne bi ni posumnjao da je dijete ubio vlastiti otac, sve da on sam nije ušetao u policijsku postaju i priznao da je ubio sina - jer ga nikad nije volio, prenose turski mediji. 

Cevher je, naime, priznao da je sinčića ugušio jastukom, i to nedugo nakon što je s njime stigao u bolnicu uz sumnju da je Kasim zaražen koronavirusom. Dječak zaista i jest pokazivao sve simptome bolesti, uključujući i teškoće prilikom disanja. Dječačić je zato odmah smješten u karantenu, a kada su ga još istog dana zatekli mrtvog, smrt su pripisali virusu, odnosno otkazivanju pluća. Na ubojstvo nitko nije ni posumnjao, sve dok nogometaš nije sve sam priznao. 

'Prislonio sam jastuk na njegovu glavu dok je ležao na leđima i držao ga tako na njegovu licu 15 minuta. Nakon što se prestao micati, podigao sam jastuk i hitno stao dozivati liječnike upomoć kako im ništa ne bi bilo sumnjivo', priznao je Cevher u izjavi policajcima, koje je zaprepastio motivom zločina. 

Zašto sam to učinio? Jednostavno zato što ga nisam volio. Nisam ga volio od kada je stigao na svijet. Eto, to je bio povod, i ništa više

  'Zašto sam to učinio? Jednostavno zato što ga nisam volio. Nisam ga volio od kada je stigao na svijet. Eto, to je bio povod, i ništa više', rekao je nogometaš, kojem do danas nisu utvrđene nikakve psihičke teškoće. Turske su vlasti naredile ekshumaciju tijela i obdukciju, a utvrdi li se da je dječak doista ugušen, Toktaşu prijeti doživotni zatvor.

Twitter 


Nadalje, da stvar bude još gora, samo četiri dana nakon što je ubio sina, nogometaš je na društvenim mrežama objavio i fotografiju njegova groba uz poruku: 'Ne oslanjajte se na ovaj svijet'. Društvenim mrežama kruži i videozapis na kojem maleni Kasim sjedi u očevu krilu, ali fotografije na kojima se dijete nalazilo u dvorištu bolnice, a bilo je obučeno u zaštitno odijelo te je na ustima imao zaštitnu masku. Riječ je o fotografijama koje su zabilježene samo nekoliko sati prije njegovog ubojstva.