Blaženko Lacković obznanio kraj

Nakon dugo godina odlučio otići drugim putem

Instagram

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Blaženko Lacković obznanio je kraj dugogodišnje karijere. Emotivnom objavom na Instagramom odlučio se oprostiti od 23-godišnje karijere, koju je gradio u nekoliko klubova. U svojoj 40. godini, odlučio je igranje ostaviti iza sebe, no već je najavio da u rukometu ipak ostaje i to kao pomoćni trener u Hamburgu, gdje je karijeru i završio. Nakon objave, podršku su mu pružili mnogi obožavatelji, kolege, ali i njegova supruga Nikolina, kojoj se i sam posebno zahvalio.

Spomenutu objavu prenosimo u cijelosti. 'Nakon duge 23 godina karijere ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija! RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima', napisao je Blaženko i upravo tim riječima dirnuo mnoge.

Ubrzo nakon objave oglasila se i supruga Nikolina, s kojom je u braku od 2007. godine i s kojom ima dvoje djece, 10-godišnjeg sina Luku i šestogodišnju kći Iku Marie. 'Moj ponos', napisala je kratko. Njoj su se uskoro pridružili mnogi drugi, koji su mu poželjeli svu sreću u trenerskoj karijeri.